Скадовські змії у небі Індії

Щорічно в Індії 14 січня проводиться масштабний фестиваль повітряних зміїв, що мандрує містами країни. До фестивального життя цьогоріч приєдналася команда з м. Скадовська Херсонської області Україна.

У місті Ахмедабад збираються команди з усього світу. Фестиваль проводиться у незвичайний час, сезон переходу сонця у північну півкулю, а отже це завершення зими й прихід весни.

Дизайн, кольори і розміри летючих конструкцій вражають глядачів. Головне, що фестиваль не має вікового цензу, захоплюючи дорослих і молодь. Це свято для родин і компаній друзів. Взагалі це час популяризації яскравого злету у небесну височінь.

До фестивального життя і цьогоріч приєдналася команда з м. Скадовська. Її керівник Ємельянов Володимир Костянтинович, очолює аерокосмічну групу "Галактика".

Про Україну знають і співчувають у далекій Індії, члени нашої команди особливо зацікавили місцеві ЗМІ. З українцями сфотографуватися шикувалися у чергу. Взагалі участь у фестивалі принесла море добрих емоцій та гарних спогадів учасникам команди.

А головне фестиваль це обмін досвідом та знаннями у галузі повітряних конструкцій. І не тільки, на фото цікавий морський транспорт, що чистить поверхню від сміття та водоростей. Для нашого приморського міста такий агрегат був би корисним...

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон