На Херсонщині створюють нові робочі місця

З дією Закону України «Про зайнятість населення» впроваджується реалізація соціальних реформ, спрямованих на забезпечення повної, продуктивної, вільно обраної зайнятості населення та гарантій громадян на працю й соціальний захист від безробіття.

Так, зокрема, йдеться про стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних, які зареєстровані у службі зайнятості.

Для роботодавців Цюрупинського району Закон України «Про зайнятість населення» став справжнім фінансовим стимулом. Вони успішно користуються послугою, яку надає районний центр зайнятості щодо компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з серпня місяця 2013 року.

Так, у 2013 році 15 роботодавців скористалися своїм правом на отримання компенсації єдиного внеску, завдяки чому працевлаштовані 19 безробітних осіб на нові робочі місця. У 2014 році таким правом скористалися 23 роботодавця району, які працевлаштували 30 безробітних громадян, з них 23 особи відносяться до недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи. Оскільки стимулює керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату та забезпечуючи соціальні гарантії.

Натомість, служба зайнятості закликає роботодавців, які планують збільшувати масштаби свого бізнесу, врахувати вигідність даної пропозиції і залучатися до співпраці.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон