У селах Херсонщини через безгрошів’я почали закривати дитсадки

Зокрема, у Великолепетиському та Каховському районах області на невизначений час перестали працювати три малокомплектні дошкільні заклади на 17-25 вихованців, що вкрай обурило батьків.

Зі своїми скаргами вони дісталися Херсонської облдержадміністрації. Вона відреагувала застереженням: виконувач обов'язків начальника управління освіти і науки ОДА Євген Криницький повідомив «Голосу України» про намір звернутися до прокуратури з поданням про притягнення до відповідальності голів місцевого самоврядування за перевищення повноважень.

«Призупинення роботи дитсадків без узгодження з районною владою та освітянським відомством краю є грубим порушенням, і повинне бути припинене. Сільські голови посилаються на нестачу грошей у бюджеті, але не мають наміру скорочувати чи відправляти у відпустки за власний рахунок працівників сільрад, намагаючись натомість зекономити на дітях. Після нашого втручання роботу дитсадків у Великолепетиському районі вже пообіцяли відновити», - зазначив Євген Анатолійович.

Утім, з інших районів області також продовжують надходити сигнали про плани закриття дошкільних закладів.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон