Андрій Путілов: Херсонська облдержадміністрація відкрита для співпраці з кримськими татарами

Про це голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов повідомив минулого понеділка, 19 січня під час робочої зустрічі з народним депутатом України, головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

«Херсонщина для багатьох кримських татар стала Батьківщиною. У зв'язку з анексією Криму нам нікуди повертатися. Тому своїм головним завданням на сьогодні ми бачимо проведення послідовної національної політики та зміцнення культурного та соціального-економічного потенціалу Херсонщини», - зазначив під час робочої зустрічі з головою облдержадміністрації Андрієм Путіловим народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Під час зустрічі, на якій також були присутні перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, радник пана Джемілєва Мустафи Рустем Умеров, голова Херсонського регіонального меджлісу Асан Алієв, особлива увага була зосереджена на перспективах соціально-економічної співпраці кримсько-татарської громади з обласною владою, у тому числі в сільському господарстві, портовій діяльності.

За словами Рефата Чубарова, повернення Криму має бути забезпечено також за рахунок підвищення рівня життя на прилеглих до півострова територіях – районах Херсонської області. «Треба щоб люди бачили різницю та розуміли, що Крим має бути у складі України», - зазначив він.

Для досягнення цієї мети голова Меджлісу вважає доцільним об'єднати зусилля з обласною владою. «Я безумовно бачу зусилля обласної влади, направлені на покращення життя в Херсонській області. Однак на місцях, наприклад в Генічеському районі, позитивні зміни проходять не так швидко» - зауважив Рефат Чубаров та запропонував для роботи в органах влади досвічених людей із числа кримських татар, відповідальність за ефективність роботи яких ляже, в першу чергу, на Меджліс.

У свою чергу, Андрій Путілов підкреслив, що програма «Кадровий резерв», яка розпочата в облдержадміністрації, дозволяє обійти бюрократичні перепони та ввести в держуправління нових людей, професіоналів, які бажають працювати на благо Херсонщини та України.

«Херсонщина – багатонаціональна область і по праву може вважати себе патріотичним центром півдня України. Саме тому ми відкриті для співпраці з усіма, хто думає про відродження економіки, підтримку культури та патріотичне виховання. Ми не сумніваємося у патріотизмі та професіоналізмі кримських татар, а тому готові працювати з усіма, хто готовий брати на себе відповідальність», - відзначив Андрій Путілов.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон