Олександр Ходосовцев: моє звільнення пов’язане з виборами ректора

Таке припущення висловив сьогодні в.о ректора Херсонського державного університету Олександр Ходосовцев під час прес-конференції для представників ЗМІ.

Сьогодні херсонські журналісти отримали змогу поспілкуватися з Олександром Євгеновичем аби дізнатись про його нещодавнє звільнення з посади ректора, а також отримати відповіді і на інші питання.

Олександр Ходосовцев одразу зазначив, що згідно його переконанням, звільнення з посади ректора напряму пов'язане з виборами на цю посаду, які мають відбутись в університеті.

«6 січня був підписаний наказ про звільнення мене з посади в.о ректора ХДУ Міністром освіти і науки України Сергієм Квітом, який ми отримали 15 січня. Я законослухняна людина і виконую всі накази Міністерства. Тим більше в моїй практиці це вже друге відсторонення. Я вважаю, що це пов'язано з виборами в університеті, і скоріше всього сьогодні або завтра з'явиться наказ про оголошення виборів ректора університету, а поки буде новий в.о. Я цілком приймаю таке рішення Міністра, бо воно демократичне, але все ж таки мінус в тому, що можна було і поговорити, можливо знайшли б і інше вирішення проблеми. Можливо я б і сам відмовився, якщо є загроза, що я буду впливати на рішення викладачів, які будуть голосувати», - сказав в.о ректора Херсонського державного університету.

Щодо голосування за обрання ректора в ХДУ, то за словами Олександра Ходосовцева, голосувати будуть усі наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники, 15 % студентів, які обираються шляхом таємного голосування і до 10 % інших співробітників.

«Сьогодні ми зібрали засідання Вченої ради університету. На це засідання виносилося і обрання голови ради університету - голова обраний. Я закликав співробітників університету, щоб сьогодні всі об'єдналися заради однієї ідеї. Є одне завдання – це вибори ректора, які мають бути чистими та прозорими», - зауважив Олександр Євгенович.

Зупинився в.о ректора університету і на моменті обвинувачення його в корупції: «Мене звинувачують в тому, що я, коли видавав наказ про звільнення мене з посади ректора університету, підписав наказ, що мені треба виписати компенсацію за невикористану відпустку. Хочу сказати, що звільнення працівника регламентується Кодексом законів про працю. Мене звільнили 7 травня, а обрали на посаду 12 травня 2014 року на нову посаду в.о ректора університету. І зі мною повинні провести розрахунок, який включає компенсацію за невикористану відпустку».

Зазначимо, що за словами Олександра Ходосовцева, за останні 3 роки університет працював плідно, вже з 1 вересня минулого року навчальний заклад зміг виплачувати необхідні добавки всім доцентам, професорам за наукові ступені і звання. Також в університеті змогли зекономити кошти для того, щоб розвивати нові лабораторії, які працюють там. Кількість аспірантур в даному закладі зросли вже до 40.

P.S. Сьогодні в ХДУ був обраний голова вченої ради, ним став Олександр Ходосовцев. Що стосується виборів ректора, то Олександр Євгенович обіцяє балотуватись на дану посаду.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон