На Херсонщині вітали народження Пророка – Мухаммеда

На Херсонщині вітали народження Пророка – Мухаммеда.

В понеділок, 12 січня в Чаплинському районному Будинку культури на Херсонщині відбувся урочистий Мавлід, присвячений народженню великого мусульманського Пророка - Мухаммеда.

Захід проходив за участю представників районної державної адміністрації та турецької громади району. Театралізований виступ розпочали діти в турецьких національних костюмах, які славили віршами та піснями пророка мусульман. Імами турецьких релігійних громад виконали молитву, в якій взяли участь близько 400 турків – месхетинців, присутніх на святі. Представники Центру східної культури Чаплинського району та вокальний ансамбль «Салям» із Генічеського району виконали релігійні пісноспіви. Під час дійства присутніх вгощали щербетом, а діти отримали солодощі.

Вітаючи турецьке населення зі святом, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Богуненко відмітив, що турецька спільнота, інтегрована в українське суспільство, постійно підтримується органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування району.

Слова подяки місцевій владі за всебічну підтримку турків – месхетинців на Чаплинщині прозвучали від імама мусульман Херсонської області – шейха Казима. Велику значимість вчення пророка мусульман Мухаммеда для молодого покоління підкреслив заступник голови Духовного Управління мусульман України - шейх Рустам. Він побажав учасникам заходу миру, добра, злагоди та запевнив, що турецька громада, як частина населення України завжди підтримувала і буде підтримувати мирні наміри держави.
Наприкінці заходу священослужителі із столиці здійснили обряд благословення представників турецької громади.

На території Чаплинського району проживає понад 600 сімей турків-месхетинців. Уже 4 роки поспіль, за сприяння керівництва району, представники турецької общини проводять в Чаплинці святкові Мавліди на честь мусульманського Пророка - Мухаммеда.

По матеріалам сайту Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон