У виправних установах Херсонщини вилучено понад 20 мобільних телефонів

В управлінні ДПтС України в Херсонській області підбили підсумки проведення в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі спеціальної операції «Щит».

Відповідно до вимог Державної пенітенціарної служби України та з метою забезпечення правопорядку в установах виконання покарань в Херсонській області під час Новорічних та Різдвяних свят, для надійного перекриття шляхів надходження у зони, що охороняються, заборонених до використання речей і предметів, а також запобігання їх виготовленню засудженими, особами, взятими під варту, у період з 9.00 години 31 грудня 2014 року по 9 годину 9 січня 2015 року проведено спеціальну операцію під умовною назвою «Щит».

Під час проведення операції «Щит» особовий склад виправних колоній області та Херсонського слідчого ізолятора перебував у повній бойовій готовності щодо своєчасного виявлення і припинення надзвичайних подій у т. ч. на випадок посягань та нападів на об'єкти установ.

Адміністраціями виправних установ та керівництвом управління Херсонської області було посилено щоденний контроль за станом проведення обшукових робіт, дотримання вимог перепускного режиму, перекриття каналів надходження до засуджених та ув'язнених заборонених для зберігання і користування речей, речовин та предметів.

У ході проведення операції в 7 випадках попереджено надходження заборонених предметів до установ виконання покарань та слідчого ізолятору (кімнати побачень, КПП, перекиди тощо).

При спробі доставки до зон, що охороняються, було вилучено: 2,5 л. спиртних напоїв, та 23 мобільні телефони.

За участю всього особового складу пенітенціарних установ Херсонщини проведено 235 загальних обшуків всіх об'єктів житлової та виробничої зон.

Завдяки вжитим заходам, в зонах, що охороняються, було вилучено: 4 л. рідини із запахом бродіння та 8 мобільних телефонів.

Загалом, заходи, вжиті управлінням ДПтС України в Херсонській області для забезпечення належного правопорядку в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі, дозволили залишити оперативну обстановку стабільною та не допустити надзвичайних подій.

Прес-служба управління ДПтС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон