З пасток на дорогах Херсонщини витягли тисячу водіїв та пасажирів

Заметілі, які змінюються на ожеледицю, а та – на нові снігопади, зробили автотраси степового півдня України схожими на смуги перешкод попри всі зусилля дорожньо-експлуатаційних підприємств.

Тому в авральному режимі доводиться працювати і рятувальникам. Протягом останнього тижня підрозділи Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Херсонщини 72 рази виїжджали для надання допомоги водіям та пасажирам автомобілів, які застрягли у снігових заметах, і самотужки вибратися звідти були не в змозі. За час тривалої негоди бійці ДС НС витягли з таких пасток сімсот машин, врятувавши від обморожень чи навіть смерті через переохолодження близько тисячі людей. З-поміж них були й три вагітні жінки з сіл під Херсоном, у котрих почалися пологи, а машини «швидкої допомоги» прорватися з обласного центру не могли.

Як правило, в такій скруті автомобілісти намагаються допомогти один одному, та зрідка, але їм доводилося стикатися із цинізмом та байдужістю. У Білозерському районі області власник приватної СТО біля села Посад-Покровського відмовив у терміновому ремонті мікроавтобусу із армійцями – ті саме їхали на реабілітацію після поранення на східному фронті. Обурений водій «мікріка» виклав розповідь про свої поневіряння у соціальні мережі, і тепер їхні користувачі агітують бойкотувати «гнилий» автосервіс.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон