На Херсонщині обговорили четверту хвилю мобілізації

Сьогодні, 5 січня в приміщенні Херсонської обласної державної адміністрації відбулась нарада з приводу 4 хвилі мобілізації.

Розпочала нараду перший заступник голови ОДА Валентина Січова. Вона наголосила, що мобілізація – це непросте завдання, але це необхідно з метою укріплення, доукомплектування та ротації української армії.

Обласний військовий комісар Сергій Кока доповів присутнім, що нові хвилі мобілізацій мають розпочатися 20 січня та триватимуть приблизно до вересня.

Призиватимуться чоловіки від 25 до 60 років. У першу чергу – офіцери запасу, а вже паралельно – спеціалісти та солдати. Всі мобілізовані проходитимуть спеціальну підготовку, яка триватиме близько 25 днів. Лише після цього почнеться формування військових підрозділів, взводів, батальйонів, їх оснащення та озброєння.

Всі воєнкомати готові до проведення мобілізації, виявляються наявні кадрові та матеріальні ресурси, відбувається доукомплектування.

Окремо, Сергій Кока зазначив про мотивацію до служби в Збройних силах України. Крім грошових коштів, які складають, від 3 до 5 тис щомісячно (в зоні АТО – заробітна плата подвійна), родини тих, хто пройшов чи проходить військову службу, платитимуть всього 25% за комунальні послуги.

Також, їм будуть доступні пільги на відпочинок у санаторіях Міноборони: 25% - для військових та 50% для їх родин, видача земельних ділянок, безкоштовна реабілітація та лікування. Окрім того, Законодавством України також передбачено безоплатний проїзд залізничним, повітряним, водним та автомобільним (за винятком таксі) транспортом у відрядження, відпустку у межах України, при переведенні на нове місце проходження військової служби або у зв'язку з передислокацією військової частини разом із членами сімей.

Відповідно до розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації «Про підготовку до проведення четвертої черги мобілізації в області», сектор з питань мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації, управління з питань цивільного захисту, Головне управління ДСНС України в Херсонській області зобов'язане до 20 січня 2015 року перевірити систему управління, оповіщення, збору та відправки мобілізаційних ресурсів.

На міських голів та голів райдержадміністрацій покладена відповідальність за стан дільниць оповіщення військовозобов'язаних та постачальників техніки на рівні міст та районів, створення та належну роботу пунктів збору сільських селищних рад, здійснення, контроль та відпрацювання інформації, сприяння в належному укомплектуванні та забезпеченні особового складу військових комісаріатів.

Окрім того, Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації зобов'язаний організувати виділення необхідного числа лікарів, що проводитимуть медичні обстеження військовозобов'язаних.

Херсонська ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон