Обговорили створення нових робочих місць в області

Нещодавно у Верхньорогачицькому районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей у рамках якого були проведені різноманітні інформаційні, просвітницькі, тематичні заходи.

Так, під час інформаційних семінарів шукачів роботи поінформовано про стан місцевого ринку праці; послуги, що надає служба зайнятості безробітним, зокрема працевлаштування на існуючі та новостворені робочі місця; організацію професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, у т.ч. шляхом стажування безпосередньо на робочому місці; можливості тимчасової зайнятості; відкриття власного бізнесу за сприянням служби зайнятості тощо.

Також відбувся міні-ярмарок вакансій для комунального підприємства селища Верхній Рогачик із укомплектування вакансій слюсаря-ремонтника та контролера. У заході взяли участь безробітні у т.ч. внутрішньо переміщені особи. Під час міні-ярмарку громадяни ознайомилися з діяльністю підприємства, умовами праці та соціальними гарантіями, що надаються працівникам, іншою корисною інформацією, пов'язаною з працевлаштуванням. Роботодавець, в свою чергу, мав змогу укомплектувати підприємство необхідними кадрами.

Для роботодавців району проведено семінар "Послуги служби зайнятості – роботодавцям". Особливу увагу було приділено питанням ефективності нових стимулів для роботодавців щодо створення нових робочих місць, умовам надання ваучерів зайнятому та незайнятому населенню, легалізації робочих місць, зайнятості працездатного населення в сільській місцевості тощо. Також обговорили шляхи співпраці щодо профнавчання безробітних за направленням служби зайнятості за індивідуальною формою з метою поширення, розвитку та удосконалення підготовки (перепідготовки, підвищення кваліфікації) кадрів безпосередньо у них на виробництві.

Крім цього, проведено зустріч з головами селищної та сільських рад з питань організації громадських робіт на 2015 рік під час якої надано методичні рекомендації з питань організації таких робіт.
Протягом Дня відкритих дверей працював консультаційний пункт з юридичних та інших питань, пов'язаних з працевлаштуванням.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон