На Херсонщині підтримують осіб з Криму та сходу України

На території Чаплинського району налічується близько 70 осіб, які вимушено перемістились з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Вони однаково потребують як чуйності й підтримки від співвітчизників, так і допомоги від держави у вирішені побутових питань.

Однією з організацій соціальної сфери, що ніколи не залишається осторонь людських проблем, є служба зайнятості. З березня поточного року до Чаплинського районного центру зайнятості за послугами звернулись 12 осіб з числа тих, які приїхали на територію району у зв'язку із ситуацією в країні.

Всім були надані вичерпні консультації з питань, які їх цікавили, одинадцять з них отримали статус безробітного. Для вирішення питання працевлаштування цих людей постійно проводиться робота за всіма напрямками. Спеціалісти відділу взаємодії з роботодавцями обговорюють це під час відвідування підприємств, організовують міні-ярмарки вакансій та презентації роботодавців.

Особисті консультанти відділу надання соціальних послуг виявляють потребу кожного, підбирають підходящу роботу, направляють до спеціалістів з професійного навчання й профорієнтації та пропонують взяти участь у групових заходах.

За період перебування на обліку декілька осіб, які вимушено перемістились з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, взяли участь у тренінгах «Жінка на сучасному ринку праці» та «Активність запорука професійного успіху», які проводили досвідченні тренери психологічного центру «РаДуГа», п'ятеро відвідали міні-ярмарки вакансій та презентації роботодавця. Загалом вони стали учасниками 32 заходів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон