У Херсоні презентували книгу Василя Загороднюка

Нещодавно у бібліотеці О. Гончара відбулася урочиста презентація книги Василя Загороднюка «Сміхенея».
Автор називає свою книгу ремейком на поему Котляревського «Енеїда».

Задум до видання поеми прийшов до В. Загороднюка, члена НСПУ, голови Херсонського обласного осередку НСПУ, кандидата філологічних наук, доцента ХДУ та лауреата літературної премії імені Яра Славутича, після того, як його нагородили другим місцем на фестивалі гумору та сатири зі званням «сміхотворець України» за фрагмент з твору.

Осучаснивши класичний твір, В. Загороднюк не просто зробив «філологічну гімнастику», він зробив справжній літературний подвиг у такий складний для країни час, адже розкрив особливу рису українців - сміятись, коли над головою неспокійне небо.

«Як і в кожного творчого чоловіка, в мене була творча хандра. Дивлюся на книжкову полицю, стоїть Вергілій ,Котляревський... І думається, чому б не поставити біля Котляревського й себе?», – розповів автор поеми.

З гумором подумалося та й зробилося. Зауважимо, що «Сміхенея» - твір не для дурносміхів. Це твір для вдумливого читача, який просто розуміє гумор.

На даному заході були присутні офіційні особи,херсонські письменники, поети, головний меценат видання Василь Гайдамака та редактор книги Любов Лагутенко.

Не оминули увагою видання книги свого викладача і студенти ХГУ, які презентували поету власний привітальний вірш. Не зважаючи на мінімальний тираж, в основних бібліотеках Херсонщини читач може ознайомитися з доробком поета.

Анастасія КИРПА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон