Бюджет допоміг 8 херсонцям стати батьками

Громадяни мають право включити до податкової знижки такий вид витрат, як сума коштів, сплачених медичному закладу за оплату допоміжних репродуктивних технологій.

Процедури, пов'язані з репродуктивним здоров'ям, зокрема – штучним заплідненням, є не з дешевих. Тому держава надає можливість включення частини таких витрат до податкової знижки, що дозволяє зменшити навантаження на громадян, що отримують репродуктивну допомогу.

Так, з початку року у Херсонській області 8 громадян використали таке право і подали до фіскальних органів відповідні декларації. Їм повернуть з бюджету 16,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, відповідно до задекларованих 109,8 тис. грн. витрат.

До податкової знижки дозволяється включити суму витрат платника на оплату допоміжних репродуктивних технологій, яка не перевищує третину доходу платника у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік. Також важливим моментом є те, що усі витрати обов'язково повинні бути документально підтверджені", – підкреслив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Максим Рубан.

Громадянам, які бажають використати право на податкову знижку, необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2013 рік до територіальних органів фіскальної служби у Херсонській області до кінця 2014 року. Якщо ж платник податків у поточному році не скористається правом на нарахування податкової знижки за 2013 рік, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Повернення платежів здійснюється на рахунки фізичних осіб - одержувачів коштів, відкриті в банках або органах Державного казначейства України, вказані у заяві такої особи. Повернення платежів фізичним особам, що не мають рахунків у банках, може здійснюватись у готівковій формі через банки або підприємства поштового зв'язку, вказані у заяві особи (її довіреної особи).

Прес-служба ГУ Державної фіскальної
служби у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон