По Херсонській області на одну вакансію претендує 7 безробітних

Протягом січня-жовтня 2014 року послугами державної служби зайнятості скористалося 35,1 тис. безробітних громадян.

Станом на 01 листопада 2014 року кількість зареєстрованих безробітних становила 10,5 тис. осіб, з яких більше половини складали жінки, по 30% – особи з сільської місцевості та безробітні, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, ще 40 відсотків складала молодь у віці до 35 років.

Основною проблемою сучасного ринку праці є нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді. Обсяги заявленої потреби підприємств, організацій та установ в працівниках по області в січні-жовтні 2014 року склали 21,7 тис. одиниць, що на 19% менше минулорічного показника.

Станом на 01 листопада 2014 року кількість вакансій у базі даних служби зайнятості становила 1595 од. Половина вакансій області була зосереджена у м. Херсоні, ще третина була подана роботодавцями Білозерського, Генічеського, Голопристанського, Цюрупинського районів та м. Нова Каховка. У середньому по Херсонській області на 1 вакансію претендувало 7 осіб, що шукали роботу.

Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням державної служби зайнятості у січні-жовтні 2014 року, становила 13,9 тис. безробітних. Після одноразового одержання всієї суми допомоги по безробіттю 687 колишніх безробітних відповідно до своїх бізнес-планів розпочали підприємницьку діяльність.

Також з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 5,7 тис. безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації.

Херсонська обласна служба зайнятості продовжує роботу по видачі ваучерів особам віком старше 45 років страховий стаж яких становить не менше 15 років для підтримки їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, і підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. На інформаційних семінарах постійно проводиться роз'яснювальна робота серед осіб віком старше 45 років щодо отримання ними ваучерів. Так упродовж січня-жовтня 2014 року вже видано 179 ваучерів для зазначеної категорії осіб.

З метою забезпечення тимчасової зайнятості громадян та матеріальної підтримки безробітних проводилися оплачувані громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру, до яких у січні-жовтні 2014 р. було залучено 4,8 тис. безробітних.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон