Сергій Шматенко: Сподіваюся, Верховна Рада нового скликання дослухатиметься до нас…

Таку надію висловив голова Херсонського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, Виноградівський сільський голова Сергій Шматенко, відзначивши, що регіональне відділення Асоціації працює над внесенням пропозицій до низки законопроектів.

Зокрема, Сергій Вілійович акцентував на необхідності дослухатися до думки рад базового рівня стосовно проведення адміністративної реформи: «Те, що адміністративна реформа потрібна державі, ні у кого не викликає сумнівів. Та у цьому питанні необхідно звернути увагу на потреби територіальних громад. Не можна проводити зміни адміністративного устрою без врахування думки на місцях. На засіданнях Асоціації ми відпрацювали наші пропозиції та направили їх на розгляд законотворця. Сподіваюся, наші пропозиції будуть почуті», - зауважив С.Шматенко.

Особливу увагу приділив Сергій Шматенко проекту закону «Про поліцію місцевого самоврядування», що зараз винесений на громадське обговорення: «Закон «Про поліцію місцевого самоврядування», безсумнівно, нам дуже потрібний. Важливо відпрацювати механізм взаємного контролю та координації дій влади та поліції. Адже, не зважаючи на те, що впливи та задачі цих структур різняться, - кінцева мета залишається єдиною для обох», - вважає С.Шматенко.

Також, сільський голова акцентував на необхідності приведення у відповідність законодавства з децентралізації влади: «Ми довго говоримо про децентралізацію влади. Необхідно вже робити реальні кроки. Сподіваюся, що Верховна Рада нового скликання таки дослухається до нас і на законодавчому рівні будуть прийняті всі необхідні зміни та доповнення з врахуванням думки на місцях», - резюмував він.

Олена БОТВІНЦЕВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон