Майбутні абітурієнти Херсонщини, увага!

Стартувала реєстрація на пробне ЗНО-2015. Де можна зареєструватись?

Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному ЗНО, здійснюється на сайті Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти за такою адресою – www.test-center.od.ua

Реєстрація на пробне ЗНО-2015 розпочалася 1 листопада та триватиме до 15 грудня цього року. Пробне ЗНО допоможе абітурієнтам зорієнтуватися у нововведеннях та краще підготуватися до зовнішнього оцінювання.

На темі генеральної репетиції основного тестування, сьогодні, 5 листопада, під час прес-конференції детально зупинився директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

«Поки Херсонський регіональний центр оцінювання якості освіти знаходиться в стадії встановлення, а наші абітурієнти ні в якому разі не мають зазнати через це якогось ущемлення, то пробне тестування буде проходити через сайт Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. Реєстрація вже почалася. 21 березня проводитиметься пробне тестування з української мови та літератури, а 28 березня відбудеться пробне тестування з усіх інших предметів. З Департаментом освіти і науки Херсонської ОДА вже є домовленість, тобто ми визначаємо на території Херсонщини, залежно від кількості зареєстрованих осіб, пункти тестування, які будуть по всій області», - розповів в ході конференції Анатолій Анісімов.

За словами Анатолія Анісімова, відповідальність за організацію усього вищесказаного процесу лягає на плечі Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. Директор Одеського регіонального центру також повідомив, що пробне ЗНО буде проходити в тому ж самому форматі, що й основне.

Завдяки такому пробному тестуванню, абітурієнти зможуть побачити процедуру проведення ЗНО, а також оцінити, на що вони можуть розраховувати на основному тестуванні.

«Будуть запроваджені ті ж самі дворівневі тести, тобто структура тестів буде така, як і на основному тестуванні. Спеціально виділений окремий день тільки для пробного тестування з української мови та літератури, бо в цьому році ці предмети будуть наймасовішими. За п'ять років проведення пробного тестування, ще ні разу не було випадків, щоб дитина, яка проходила пробне тестування, на основному показала гірші результати. Тобто, це дуже серйозний етап підготовки до складання основного ЗНО», - зазначив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Вартість пробного тестування складає 89 гривень. Така ціна залишилася ще з минулого року, тобто вартість не була підвищена.

Що ж стосується основного тестування, то його графік проведення, ще визначається Міністерством освіти і науки України. Планується, що в січні розпочнеться реєстрація на основне тестування.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон