Юлія Тимошенко: Херсонці – далеко не наївні люди…

В цьому переконана голова ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка особисто звернулася до Президента України і закликає Петра Порошенка втрутитися в ситуацію на 182-му окрузі (Суворовський і Дніпровський р-ни міста Херсон) і зупинити фальсифікації виборів

Шановний пане Президенте!

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" ставить Вас до відома про те, що демократичність і прозорість дострокових виборів, задекларована Вами, як гарантом Конституції, грубо порушується на 182-му виборчому окрузі (Суворовський і Дніпровський р-ни міста Херсон), де партія влади за допомогою обману і порушень виборчого закону намагається протягнути свого кандидата.

На більшості дільниць округу херсонці незмінно віддавали перевагу кандидату від партії "Батьківщина" Юрію Одарченку. Але ситуацію в корені змінило голосування на спецдільницях, де були виявлені прямі фальсифікації та грубі порушення.

Досить сказати, що за кандидата від Блоку Петра Порошенка проголосували майже 600 із 800 ув'язнених Північної колонії № 90, і більшість мешканців СІЗО. Херсонці - далеко не наївні люди і категорично відмовляються вірити в масову любов ув'язнених до людини, чиє прізвище ще місяць тому навряд чи хтось із них чув. Але порядок цих цифр говорить сам за себе!

Та й Вам, пане Президенте, життєвий досвід, напевно, підказує, що таке бурхливе волевиявлення викликане, швидше за все, зрозумілими причинами, що лежать поза сферою інституту демократичного голосування.

Становище ускладнюється тим, що місцеві суди настільки пригнічені люстраційними очікуваннями, що уникають розглядати аргументовані скарги щодо порушення закону на користь провладного кандидата.

Саме по собі вільне волевиявлення ув'язнених є серйозною проблемою, оскільки слугує виборчим ресурсом будь-якої влади, яка не гребує користуватися залежністю людей, які потрапили в неволю.

На моє глибоке переконання, будь-яке "проштовхування" кандидата від партії влади шляхом використання залежності нещасних людей - не тільки безправне, але й аморальне. Треба раз і назавжди зламати систему, коли влада користується тим, що ув'язнені - залежні люди.

Досить! На минулих виборах та ж зона привела до Верховної Ради одіозного депутата-регіонала Сальдо, який прославився голосуванням за диктаторські закони від 16 січня 2014 року і виступами на російських телеканалах в компанії з українофобами Царьовим та Бондаренко.

Особливо відзначу, що безкарність керівництва "спецділянок", яке за останні роки вже звикло, що їм все сходить з рук, дійшла до того, що ув'язнені голосували за ксерокопіями документів без фото. Тобто одні й ті ж два-три десятки людей, в однакових робах, без документів, які їх ідентифікують, зовні схожих один на одного, цілком могли сфальсифікувати результати голосування цілої колонії.

В СІЗО вчинили ще нахабніше і простіше: видали всім затриманим по два бюлетені: для голосування за партійними списками та для голосування за конкретного кандидата. Хоча за законом право на мажоритарне голосування мають лише ті, хто постійне проживає у 182-му окрузі.

Таким чином, більша частина з 300 затриманих, які проживають в інших районах області та за її межами, проголосувала за кандидата від партії влади, не маючи на це права. В підсумку це забезпечило кандидату від Блоку Петра Порошенка чисельну перевагу всього в 174 голоси. Проте виборці округу, незважаючи на подібні махінації, вважають перемогу Юрія Одарченка очевидною і переконливою.

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" вважає неприпустимим таке використання адмінресурсу в Україні після перемоги Революції Гідності. Герої Небесної Сотні гинули не для того, щоб новоявлені чиновники знову шахраювали. Ми вимагаємо Вашого особистого втручання для припинення спроб фальсифікації на 182-му виборчому окрузі.

Голова ВО "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО

Фото

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон