У селян Херсонщини тепер є «Заступ»

Заступитися за нужденне українське село у Верховній Раді збираються представники Всеукраїнського об'єднання «Заступ», які провели сьогодні свій регіональний форум у Херсонській області

З самого ранку сотні херсонських аграріїв, які з'їхалися для участі у форумі з усієї області, зустрічали лідера партії «Заступ» Віру Ульянченко, яка разом зі своїми однодумцями приїхала на Херсонщину.

Лідери партії «Заступ» поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка, вклонилися Великому Кобзарю українського народу і пішли працювати до Херсонського Палацу молоді, де зібралися сотні їх прихильників з усієї Херсонщини.

Щоб виступити на захист сільського виробника спочатку виникло громадське об'єднання «Заступ». Потім воно переросло у політичне об'єднання, яке стало на захист селян України. Це партія, яка захищає село і має свою реалістичну програму під назвою «За рідну землю».

Участь у форумі взяли сільгосптоваровиробники, фермери, голови сільських та селищних рад, представники сільської інтелігенції Херсонської області – люди, які усвідомили, що настав час об'єднуватися для вирішення проблем села як Херсонщини, так і України в цілому.

У своєму зверненні до присутніх Віра Ульянченко наголосила на основних пріоритетах програми партії. Це перш за все мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення - партія «Заступ» має на меті створити законодавство, яке не залишить селянина без землі. І перший закон, який внесе партія на розгляд Верховної Ради буде закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Також, лідер партії акцентувала увагу присутніх на тому, що в програмі партії передбачено захист родючості земель, тобто дотримання сівозміни усіма користувачами землі.

Ще одним пріоритетом в програмі зазначено захист агровиробника. Держава має дати можливість селянину зробити своє господарство вигідним. Має бути закон, який надає статусу і фермерському господарству, і індивідуальному підприємству, і дрібнотоварному господареві. Держава має створити такі умови для селян, щоб вони могли не лише прогодувати свою родину, а і забезпечити якісною та екологічно чистою продукцією усю країну. Партією вже розроблено законопроект про захист виробника, який допоможе створити на селі робочі місця.

«Ми єдина партія, яка йде на вибори з конкретною програмою захисту трудівників українського села, які складають третину населення країни, - впевнено заявила журналістам Віра Ульянченко, - у наших списках немає співаків, футболістів чи журналістів – ми представляємо фермерів, агрономів, сільських голів і сільську інтелігенцію. Це люди, на яких тримається Україна».

«Повірте мені, якщо у Верховній Раді не буде представлена аграрна партія «Заступ», то вже завтра нам потрібно буде рятувати нашу землю. Ми розробили конкретні ініціативи та конкретні реформи. Ми готові їх обговорювати, адже наша програма створена не політиками для села, а селом для політиків», — підтримав свого лідера один з провідних керівників «Заступу» Володимир Хоменко.

Спілкуючись з людьми Віра Ульянченко повідомила що Херсонщину в парламенті від партії «Заступ» будуть представляти 10 кандидатів в депутати. Це 9 осіб по списку партії та один мажоритарник - Ігор Козлов, який балотуватиметься по округу № 183.

«Заступ» — це перша і єдина політична сила, яка заступається за нашу рідну землю, за село, за мільйони українців, які проживають у сільській місцевості. Ми хочемо, щоб у селі була створена справжня європейська інфраструктура, щоб село стало заможним і розвинутим. Ми політична партія, яка не тільки обіцяє, але й робить», — наголошувала лідер політичної партії аграріїв Віра Ульянченко.

Фото «ХЕРСОНЦІ»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон