Чому херсонці платитимуть за газ добутий на власній території росіянам?

Як повідомив цими днями «Укрінформ», з посиланням на Юрія Одарченко: цієї зими Генічеський район Херсонщини може обігріватися за рахунок газу, який буде надходити з анексованого Росією Криму.

Зокрема пан Одарченко заявив: «Непросте питання, пов'язане з опаленням Генічеського району. Міністр палива й енергетики Продан провів нараду при участі облдержадміністрації, і ми одержали чіткі заяви про те, що газом Генічеський район буде забезпечений, що й у нинішній тупиковій ситуації є певні угоди, які свідчать, що газ буде надходити. Міністр заявив наступне: газ буде поставлятися (на Херсонщину – ред.) через газові мережі, у тому числі, з території Кримського півострова».

Крім того, пан Одарченко висловив й інші думки щодо того, що Крим і Херсонщина у питаннях енергопостачання пов'язані один з одним: «Вони (кримчани – ред.) одержують сьогодні електроенергію з Херсонщини, і на неподання газу – ми можемо відреагувати відповідним чином. Наприклад, зменшувати подачу електроенергії. Я думаю, тут можна зв'язати питання розрахунків за електроенергію й питання розрахунків за газ».

Войовнича налаштованість Юрія Віталійовича відома давно, здається й тут він готовий воювати. Хоча, чомусь забуває про елементарне: родовище, про яке йде мова, розташоване саме на нашій території: на Арабатській Стрілці, яка є територією Генічеського району Херсонщини!

І саме там, біля села Стрілкове й добувають природний газ. Технологічно лінії розбудовані таким чином, що одна гілка подає газ для села, а інша йде у Крим, а звідти прокладена до Генічеська. Коли не було геополітичних проблем, то такий технологічний «крюк» ні у кого не викликав питань, а сьогодні...

Сьогодні питання у тому, чому ми повинні комусь платити гроші за те, що й так належить нашій державі? Може саме про це повинно стояти питання?

Нагадаю не таку давню історію: у березні, цього року, біля села Стрілкове, з бойових гвинтокрилів висадився збройний російський десант, який не просто захопив, а й до сьогодні продовжує утримувати газорозподільну станцію «Чорноморнафтогазу», яка розташована біля села.

Питання до того ж пана Одарченко та всіх перших осіб держави Україна: «Чому на нашій території продовжують знаходиться військові загарбники, які створили там спочатку блок-пост, а потім безпроблемно зміцнили його важкою технікою: танками, бронетранспортерами, бойовими машинами піхоти й пушками, і до сьогодні продовжують незаконно видобувати на нашій території газ, і перекачувати його на анексовану територію та ще й продавати його власникам»?

Хто відповість на це питання, той точно заробить додаткові голоси на наступних виборах!..

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон