Херсонщина прийняла багатодітну сім'ю із Донецької області

В Управлінні ДСНС України у Херсонській області практично щодня вирішуються питання по зустрічі та подальшому розселенню вимушених переселенців зі Сходу країни.

От і вчора, 3 серпня близько 20:00 рятувальники на Антонівському мосту (перед Херсоном) зустрічали автобус з переселенцями, який рухався в сторону м.Одеси. Проте одна родина їхала саме в Херсонську область. Це сім'я з міста Авдіївка: батько, мати та 5 дітей, найменшому з яких трохи більше року. Оскільки час був пізній, то приїжджих доставили в гуртожиток Учбового пункту обласної служби ДСНС, де їх погодували та виділили кімнату для сну.

Вранці, коли діти прокинулись, родину навідали представники Управління ДСНС разом із психологом. Не зважаючи на пережитий стрес, дітки досить дружелюбно ішли на контакт з рятувальниками, оскільки відчували, що їм тут допомагають і небезпека вже позаду.

Рятувальники допомогли родині дістатись залізничного вокзалу, де їх зареєстрували на міграційному пункті. У подальшому за сприяння органів влади та координатором від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ по Південному регіону вирішено питання транспортування та поселення родини у Скадовську. Тепер дітки зможуть деякий час оздоровитись, перебуваючи біля моря. Проте цілком зрозумілим є бажання авдіївців якомога швидше повернутись у власну домівку.

Управління ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон