Рятувальники нагадують херсонцям правила безпечного відпочинку на воді

Літо – радісна, чудова та тепла пора року, тому для більшості херсонців улюбленим дозвіллям є відпочинок на воді.

У Херсоні місцем, що збирає велику кількість городян практично щодня, а у вихідні втричі більше, є Гідропарк. Поєднання води із зеленою зоною дає можливість людям відпочивати там цілий день. А за безпекою відпочивальників наглядають рятувальники обласної служби ДСНС. З ними вдалось поспілкуватись у ході рейдової перевірки цього пляжу. В своїх розповідях вони були одностайними – найбільша біда – це вживання відпочивальниками алкогольних напоїв. Саме у цьому стані люди починають діяти не адекватно: запливають значно далеко, окремі, намагаються переплисти на інший берег, не розраховуючи власні сили.

Рятувальник Олександр Ковтуненко розповів, що йому разом з напарником доводиться неодноразово рятувати чоловіків, які починають захлинатися у воді, перебуваючи в нетверезому стані. Але найбільше рятувальників хвилює поведінка окремих батьків, які вживають багато алкоголю, і не уважно стежать за дітьми. Таке відношення до малолітніх дітей може спровокувати і провокує ситуації, коли гинуть діти. Хоча в цьому році таких трагічних подій на пляжах обласного центру не сталось, проте рятувальникам доволі часто доводиться звертати увагу батьків зосередитись на дітях, а не на алкоголі.

Ще одна проблема – це підлітки, які знаходяться на пляжі без супроводу дорослих. Саме ця категорія є найвідчайдушнішою навіть без підзарядки алкоголем. Плигати з мосту їм заборонити дуже важко. Хоча по гучномовцю їх застерігають від таких дій, але марно. Охочих шубовснутись з висоти у воду не меншає. Проте не для всіх така відвага завершується без наслідків: практично щосезонно через таке дозвілля серед дітей є травмовані.

У ході рейду рятувальники роздали відпочивальникам пам'ятки та листівки з правилами безпечного відпочинку на воді. Кожна людина повинна усвідомити, що її безпека залежить від власної відповідальності.

Правила поведінки прості: обирайте безпечне місце та час для купання - спеціально відведений і перевірений пляж; не грайте в ігри, що передбачають захвати й затоплення; не заходьте у воду в нетверезому стані та одразу після їжі, а також відчуваючи слабкість, нудоту, жар чи озноб; не залишайте без нагляду біля води малолітніх дітей.

Управління ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон