Мешканці Сходу України хочуть навчатись у Херсоні

Про це повідомляє відповідальний секретар приймальної комісії Херсонського державного університету Ельвіра Фатєєва.

Нагадаємо, що вступна кампанія 2014 року розпочалась 11 липня, саме з цього дня вищі навчальні заклади України почали приймати в абітурієнтів документи для вступу. Що ж стосується Херсонщини, то показники кількості заяв до приймальної комісії наприклад, до ХДУ уже б'ють рекорди.

«В цьому році кількість поданих заяв до приймальної комісії нашого навчального закладу значно перевищує цифри минулих років», - запевняє відповідальний секретар приймальної комісії ХДУ Ельвіра Фатєєва, - «Ми вже отримали майже 5 з половиною тисяч заяв на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Хочу відмітити, що в цьому числі – документи від мешканців Сходу України, а саме Донецька та Луганська. Але треба зазначити, що ці абітурієнти все ж таки сподіваються повернутися додому й отримувати вищу освіту у своєму регіоні», - повідомляє Ельвіра Фатєєва.

Також вона додала, що подає документи до ХДУ й молодь з АР Крим, але навчатися у нашому ВНЗ вони зможуть тільки за умови обміну документів на українські в термін до 1 жовтня 2014 року.

Взагалі, станом на 21 липня 2014 року майже 5, 5 тисяч заяв на вступ подано до Херсонського державного університету. Трохи більше ніж за тисячу з них є оригіналами і майже половина від загальної кількості заяв подані в електронному варіанті.

Цього року значним попитом користуються факультети: біології, географі і екології, дошкільної та початкової освіти, економіки і менеджменту, природознавства, здоров'я людини і туризму, психології, історії та соціології. Саме на них подана переважна більшість заяв.

Тим не менш, вступна кампанія триватиме ще до кінця липня. Наразі на абітурієнтів чекають нові випробування – з 27 по 30 липня відбудуться творчі конкурси, де абітурієнти зможуть продемонструвати свої здібності з певних спеціальностей. Тому до 24 липня повинні подати документи всі ті, хто складатиме творчі конкурси – повідомляє прес-центр ХДУ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон