Звідки беруться черги на в'їзді до АРК?

Розповідав сьогодні, 23 липня під час прес-конференції начальник Херсонської митниці Міндоходів у Херсонські області Віталій Булюк.

Досить часто в інформаційному просторі з'являються повідомлення про багатокілометрові черги на в'їзді до Криму, та виїзді звідти, коли водіям доводиться годинами простоювати у черзі. Начальник Херсонської митниці Міндоходів розповів, звідки беруться черги на адміністративному кордоні Херсонщини з АР Крим:

«Є дні, коли на дорогах створюються черги в сторону АРК. Ніколи не має черг звідти до нас, тому що кількості співробітників, як митної так і прикордонної служби достатньо для того, щоб швидко все оформлювати. Що ж стосується черг до Криму, тут багато складових, які на них впливають. Наприклад, сьогодні вранці на адміністративному кордоні з АРК в зоні митного контролю «Ставки» була черга – 30 машин, «Чонгар» - 18 машин, «Каїрка» - черг не має», - повідомив Віталій Булюк.

Начальник Херсонської митниці Міндоходів каже, що перше і основне, через що створюються черги - це досить повільна робота прикордонників та митників АРК. Якщо проаналізувати роботу будь-якого пункту пропуску з РФ в інших областях, спостерігається та ж сама картина.

За словами Булюка, існує паспорт пункту пропуску. По ньому пункт пропуску має можливість на протязі доби забезпечити обслуговування такої-то кількості вантажних транспортних засобів,пасажирів. І якщо українські митники та прикордонники не дивлячись на паспорт, пропускають більше машин (тобто працюють більше норми)? то росіяни так не зроблять.

Віталій Булюк також підкреслив, що є циклічність черг, тобто кожного дня ситуація складається різним чином, можуть бути черги, а можуть і не бути.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон