Херсонщині не потрібна російська «Щедрая Кубань»

Рис торгівельної марки «Щедрая Кубань» був вилучений херсонськими митниками за порушення митних правил.

На днях, херсонські митники затримали автомобіль з рисом, російського виробництва, загальною вагою 13300 кг. без маркування українською мовою. Рис дроблений шліфований полірований, торгівельної марки «Щедрая Кубань», який був розфасований в 266 мішків по 50 кг.

Транспортний засіб з калорійним зерном направлявся з півострова Крим на материкову частину України, за маршрутом Сімферополь-Кременчук. Прес-служба ГУ Міндоходів у Херсонській області повідомляє, що за порушення митних правил, визначених статтею 484 Митного кодексу України, на водія складено протокол, товари вилучено.

Довідково. Відповідно до частини 2 статті 4 ЗУ від 17.07.97 № 468/97-ВР «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції», пункту 1-го статті 51 ЗУ від 23.12.97 №771/97-ВР «Про безпечність та якість харчових продуктів» товари, тара яких не містить відповідного маркування українською мовою не можуть бути випущені з під митного контролю на територію України, отже і перевозитись митною територією України. Такі товари вважаються такими, що ввезені на територію України поза митним контролем або з приховуванням від нього, а їх перевезення є порушеннями митних правил.

За матеріалами прес-служби
ГУ Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон