Василь Плотніков: Єдність людей допоможе нам всім бути сильними і відчути підтримку один одного

У Цюрупинській міській раді відбулося засідання організаційного комітету по підготовці до проведення Дня міста. В ході обговорення було визначено дату проведення святкових заходів до Дня міста цього року – 13 вересня.

Міський голова Василь Плотніков фахівцям міської ради надав доручення по підготовці стосовно культурно-масових заходів та технічної організації свята. Попередньо на засіданні було обговорено макет святкової програми.

Журналістам Василь Фадійович розповів, що до Дня народження міста вже зараз готується не тільки міська рада:

- День народження Цюрупинська за традицією стало вже родинним святом для всіх цюрупинчан не тільки в тому, що всі приходять на Набережну подивитись концерт, а в тому, що люди чекають на це свято, не стоять осторонь в його підготовці. Хтось приймає участь в параді підприємств, хтось стає активним учасником конкурсних програм, є спонсори, які допомагають коштами, молодь виступає на сцені. Тому навіть у такий складний час для держави єдність людей допоможе нам всім бути сильними, допоможе відчути підтримку один одного...

- Василь Фадійович, ми як учасники сьогоднішнього засідання оргкомітету, чули запитання, які хвилюють людей. Серед них, чимало запитань було стосовно особисто Вашої реакції на неправдиву інформацію, наприклад, на «Цюрупинськ-онлайн». Безпосередньо людей хвилює звичайнісіньке перекручування фактів. Ви аргументуєте цю інформацію чи ні?

- По-перше, я завжди можу відповісти на будь-яке запитання, ніколи нікуди від людей не ховався. І ви були свідками недавніх подій – в будь-якій ситуації, чи складній, чи урочистій, чи ще якій, завжди дивлюся людям в очі.

Щодо названого вами джерела інформації, не вважаю його офіційним, тому й коментувати не збираюся. Знаєте, у кожного з нас є своя точка зору, а наскільки вона правдива – люди розсудять та час. Знаєте, мені сусід каже: «Ти читав того блохера, там таке пишуть...». Звичайно, час від часу отримую «цінну» інформацію про себе, але з цього приводу аж ніяк не переймаюсь. Пояснення в мене досить просте – мені вже давно не 20 років, і в своєму віці я досяг чимало, комусь не все подобається, простіше ж виїхати до раю на чужому горбові...

- Якщо серйозно, то що Ви можете сказати з приводу «голодних дітей» в дитсадку та розтрачених на це «4/5» частини з 26 млн. грн. з бюджету?

- Офіційна інформація наступна, до речі, вона перевірена не однією службою, тож, при плануванні бюджету на 2014 рік на утримання дошкільних навчальних закладів з міського бюджету заплановано 12 587 тис. грн. в тому числі: придбання миючих засобів, господарських товарів, канцелярського приладдя – 62,3 тис. грн.; придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів 15,5 тис. грн.; продуктів харчування – 2398,8 тис. грн. (в тому числі 50% плати за харчування дітей у ДНЗ, яку батьки вносять щомісячно до 10-го числа 1199,4 тис.грн.); оплата послуг (крім комунальних) – 550,7 тис. грн. (послуги зв'язку, обслуговування газового обладнання в опалювальний період, вивіз сміття та інше); видатки на відрядження та навчання – 18,8 тис. грн. (курсова перепідготовка педагогічних працівників, завгоспів, операторів котелень); оплата комунальних послуг 1358,5 тис. грн. (оплата водопостачання та водовідведення, електричної енергії, природного газу); придбання обладнання та предметів довгострокового користування 124,32 тис. грн. (придбання білизни, кухонного обладнання інше); проведення капітальних ремонтів – 624,3 тис. грн. (в т.ч. ДНЗ №1 390 тис. грн.); заробітна плата з нарахуванням – 7433,9 тис. грн. Це я перерахував основні напрямки. Я вважаю, ця виділена нами сума замала.

Хоча, якщо рахувати на одну дитину, за наявною вже інформацією, то у інших містах області і навіть у Херсоні використовуються набагато менші суми та й батьки за дітей сплачують більше. Тож, якщо людина не розуміє специфіки бюджету й витрат з нього на елементарне, то про яку загалом правдиву інформацію ми можемо читати в таких джерелах?

- Так все ж таки, хотілося б отримати відповідь на ще одне «вічне» питання типу: «ландшафтного дизайну» й у відсутності можливості підійти до берега річки, бо там повиростали паркани?

- Що стосується 4-5 мікрорайонів (біля с.Винрозсадника), то ніякої «реформи» я там не бачу. Територія стала приватною ще в 2008-2009 роках: громадяни отримали там земельні ділянки для будівництва. Яка там ведеться діяльність – це вже інше питання. До речі, з тією діяльністю, що там ведеться, міська рада теж зверталась до міліції та прокуратури за роз'ясненням.

А що стосується території на річці Конка за Набережною, то тут Д.Воронов правий. Ще б йому не знати, як ростуть паркани. Ще в 2009 році земельні ділянки там були роздані і сам Д.Воронов отримав земельну ділянку на дружину Ємець-Воронову. Сім'я Воронових отримала земельну ділянку за 25 метрів від берега за адресою Набережна, 22. Тож чи є по цій адресі паркан – це краще спитати у власника земельної ділянки Ємець-Воронової, дружини Дмитра. А вже за які заслуги перед громадою він отримав такий наділ можна здогадатись, якраз перед виборами..., але це питання до нього.

- І на останок ще одне питання, як не день, то описується у місцевих засобах інформації, як офіційних, так і не офіційних, це питання твердих побутових відходів?

- З цього приводу можу сказати лише одне. 60 років це питання ніхто не вирішував. Сьогодні, на жаль, не все, але багато зроблено у вирішенні проблеми. Але прикро й те, що ті, хто в свій час будучи при владі, повинен був би вирішувати ці питання, але нічогісінько не зробив, сьогодні відкрито мене засипають звинуваченнями. Але суть таки не в цьому. На мою думку, це питання треба вирішувати допомагаючи одне одному, а не вставляючи палиці в колеса, бо в результаті вирішення проблеми зацікавлені буквально всі.

А що стосується місцевих ЗМІ, то як Б.Прищепа, так і Д.Воронов не уклали договори на вивіз сміття з власного двору, і, бачачи часто фото несанкціонованих сміттєзвалищ по місту чи околицях, можу лише здогадатися, чого вони туди їздять, бо сміття вони все одно десь дівають...

Офіційний сайт Цюрупинської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон