Регіональні медіа можуть долучитися до підтримки постраждалих колег зі Сходу

Журналісти зі східних регіонів, які опинилися в скрутних обставинах та змушені облишити свої домівки, потребують роботи та можливості оздоровитися.

Посприяти в цьому закликав колег з усієї України перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, який взяв участь у засіданні Медіа-клубу «На власний погляд».

За словами Сергія Томіленка, зараз Спілка у співпраці з Благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» надає журналістам-біженцям матеріальну допомогу на потреби, пов'язані з переселенням.

«Однак ми розуміємо, що для наших колег важлива не тільки разова допомога, а й можливість мати стабільну роботу. Зараз розглядається можливість працевлаштування у системі Держкомтелерадіо, зокрема, на ті вакантні місця, які є в обласних державних телерадіокомпаніях. Однак для цього потрібні державні рішення», – зазначив Сергій Томіленко.

Він, зокрема, навів приклад Черкаської області, де голова облдержадміністрації за ініціативи Спілки прийняв рішення про можливість влаштувати двох журналістів у структуру інформаційної служби ОДА.

«Також ми шукаємо варіанти оздоровлення наших колег, що опинилися в статусі біженців. Зокрема, днями відкрито оздоровчий центр для журналістів на Шацьких озерах. Тому якщо у вашому регіоні є можливість прийняти хоча б одну сім'ю, ми будемо вдячні за вашу ініціативу і вияв солідарності», – звернувся до колег керівник НСЖУ.

Він нагадав, що у співпраці з Незалежною медіа-профспілкою при НСЖУ діє Центр допомоги журналістам. Завдяки міжнародним партнерським організаціям вдалося надати матеріальну допомогу ряду журналістів, що постраждали під час висвітлення подій у Києві, змушені були виїхати з Криму чи зі Сходу. Також в рамках роботи Центру було виділено 8 бронежилетів та передано в Донецьк для тих журналістів, що працюють в зоні АТО.

«Також Спілка зробила заявку до Офісу Представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуні Міятович щодо можливості придбання 30 захисних комплектів для журналістів, які працюють у військових умовах. Але оскільки ці комплекти вартісні, поки що Офіс шукає відповідні можливості», – сказав Сергій Томіленко.

Служба інформації НСЖУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон