Працювати на Херсонщині переселенці не поспішають…

Збільшується кількість переселенців із зони антитерористичної операції (АТО) в райони Херсонської області.

Приміром, у Каховці станом на 10 липня нараховувалося 14 приїжджих сімей, у тому числі 1- з Криму. Усього їх 43 людини.

«Приміром, 11 липня додатково у нас були зареєстровані ще 2 родини з Донбасу. Ми надаємо всім посильну допомогу. Для них зарезервовані місця у дитсадках, школах, видається грошова допомога — від 500 до 1000 гривень. Єдине, що мене неприємно дивує, - більшість цих переселенців не хочуть працювати. Пропонуємо їм офіційне працевлаштування і часом чуємо: «А навіщо нам це потрібно? Ми хочемо почекати...», — розповідає міський голова Каховки Олександр Карасевич.

«Деякі родини самі відмовляються від допомоги, знаходять собі житло, сплачують за його оренду. Проте ми намагаємося зробити все від нас залежне. Але діяти можемо тільки за умови, що люди офіційно зареєструються у міграційній службі. Та оформлятися там хочуть далеко не всі, декого це напружує», — додає перший заступник міського голови Павло Пуляєв.

За словами Олександра Карасевича, влада проситиме допомоги у жителів міста для розселення тимчасових переселенців із зони АТО. Проситимуть фінансової підтримки і у обласного керівництва.

«Коли почалася окупація Криму, нам була виділена субвенція розміром у 50 тисяч гривень для надання допомоги можливим переселенцям з півострову. Згодом цю суму зменшили до 20 тисяч грн. Наразі вся вона витрачена на тих, хто тікає з Донбасу, і ці люди чекають від нас підтримки», — підкреслює міський голова.

Олександр ПІТОЄВ
«Новий день» №29(5128) от 17.07.2014

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон