Засуджені Херсонської виправної колонії(№61) отримали паспорти громадянина України

У Херсонській виправній колонії – міжобласній спеціалізованій туберкульозній лікарні управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області (№61) 2 засуджених отримали паспорт громадянина України.

Оформлення паспорту є клопітким і тривалим процесом, який потребує пошуку документів та інформації стосовно особистості. Але зважаючи на той факт, що паспортизація засуджених є одним із гарантів належної адаптації у суспільстві після звільнення, робота у цьому напрямку ведеться безперервно та цілеспрямовано. Адміністрацією направляються заяви засуджених до відділів реєстрації актів цивільного стану про видачу повторних свідоцтв про народження, до особових справ засуджених долучають копії паспортів, що знаходяться вдома, направляються запити за адресами вказаними засудженим у заявах про надіслання відповідних копій, у разі втрати паспортів під час слідства направляються запити до органів внутрішніх справ та судів, що розглядали кримінальні справи.

В цілому з початку 2014 року засудженим, які утримуються у виправних установах Херсонщини оформлено та видано 74 паспорти громадянина України. За результатами запитів до органів слідства та суду повернуто 57 паспортів. На даний час знаходяться на розгляді в територіальних підрозділах державної міграційної служби матеріали на 56 осіб.

Сектор соціально-виховної та психологічної роботи
управління ДПтС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон