Херсонщина в жалобі за загиблими захисниками Вітчизни

Разом з усім українським народом, херсонці поділяють гіркоту втрати і висловлюють співчуття родинам загиблих українських військових та прикордонників, які загинули 14 червня під час бойових дій у небі над Луганськом.

У трагічну ніч з 13 на 14 червня, під час заходу на посадку в аеропорту Луганська, терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76. Літак був уражений вистрілами вогнем із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета. Літак перевозив особовий склад з метою ротації - на борту знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження та продовольство. Загинули всі 49 наших військових.

Президент України Петро Порошенко висловлює глибокі співчуття родинам загиблих українських військових та прикордонників і оголосив 15 червня днем жалоби в Україні: «В неділю я оголошую день жалоби за нашими військовими. Це велика втрата не лише для родин загиблих, а й для цілої країни. Україна в скорботі, але ми рішуче продовжуємо боротьбу за мир, – наголосив Петро Порошенко.

Всі, хто причетний до цинічного терористичного акту такого масштабу, обов'язково будуть покарані. Україні потрібен мир. Проте терористи отримають адекватну відповідь», - заявив Глава держави.

Президент України доручив Кабінету Міністрів надати допомогу родинам загиблих.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон