Херсонщина на «АГРО – 2014»

Була представлена Херсонська область в «Експоцентрі України» на ХХVІ Міжнародній агропромисловій виставці, яка минулого тижня проходила у столиці держави.

Виставку офіційно відкрив Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка, який відвідав усі галузеві виставки в рамках «АГРО – 2014».

Відвідали виставку представники Департаментів Міністерства аграрної політики та продовольства України, делегації від областей України та представники підприємств. Делегацію Херсонської області представили заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Мельник, директор Департаменту агропромислового розвитку Віталій Ярмак, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Маргарита Степанова, начальник Державної сільськогосподарської інспекції у Херсонській області Олександр Шумей.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Віталія Ярмака «З метою представлення Херсонщини на вищезазначеному заході Департаментом агропромислового розвитку було проведено системну активну організаційну роботу щодо залучення підприємств, організацій, фірм та інших суб'єктів господарської діяльності нашої області для гідного представлення Херсонщини у виставці «АГРО – 2014», і нам це вдалося».

Також з суб'єктами-учасниками були опрацьовані питання визначення необхідних виставкових площ, найактуальніших виставкових зразків, а також концепцій презентацій Херсонщини.

Продукцію власного виробництва на «АГРО - 2014» презентували ПРАТ «Чумак», АФ «Білозерський», ВАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», ПАТ «Цюрупинське», ВАТ АПФ «Таврія», ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон».

Наукові установи області демонстрували новітні досягнення в науковій галузі, як для відвідувачів так і для потенційних ділових партнерів. Інститут зрошуваного землеробства НААН України (керівник – Раїса Вожегова) та Інститут рису НААН України (керівник - Володимир Дудченко) презентували науковий потенціал та досягнення в галузі рисосіяння та зрошуваного землеробства. Інститут зрошуваного землеробства НААН України було нагороджено золотою медаллю в номінації: "Системи зрошуваного і неполивного землеробства адаптовані до умов південного Степу України".

На відкритих оглядових площах область була представлена племінними тваринами, вирощеними на теренах Херсонщини, ТОВ «Фрідом Фарм Бекон».

В рибному павільйоні № 10 область презентовано ДУ «Новокаховський робоводний завод частикових риб», ДУ «Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибо-відтворювальний завод ім.Академіка С.Т.Артюшика» та ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб», які представили надбання рибного та водного господарств Херсонщини.

У рамках цьогорічної виставки відбулося налагодження нових зв'язків між представниками аграрного сектору, обговорювалися поточні проблеми та досягнення галузі. Значну увагу було приділено питанням розвитку нових можливостей для аграрної торгівлі України з ЄС, учасники виставки мали змогу обмінюватися досвідом та досягненнями в аграрному секторі.

Представники делегації Херсонщини були серед присутніх на Міжнародній конференції «Нові можливості і виклики для аграрної торгівлі України з ЄС», яка була проведена в рамках виставки та під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України.

По матеріалам Департаменту АПР ХОГА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон