На Херсонщині - подарунок від братів Кличків

Спортивний майданчик від Фонду Кличко отримали учні Любимівської школи у Каховському районі на Херсонщині. Діти зможуть займатися спортом на майданчику, обладнаному сучасним інвентарем, уже цього червня.

Це подарунок від Фонду Кличко – благодійної організації славетних українських спортсменів та партнера проекту – Фундації Кока-Кола. Головна мета проекту – створення умов для виховання у молоді звички до здорового способу життя, занять спортом. Ініціатива «Клич друзів – граймо разом!» існує з 2003 року. І хоча тоді здавалося, що десяток-другий майданчиків за рік – це крапля в морі, цього року їх загальна кількість сягне 143.

Школа у Любимівці – одна з п'ятнадцяти шкіл-переможців всеукраїнського конкурсу «Клич друзів – граймо разом!» у 2014 році.

Школа у Любимівці може пишатися спортивними результатами своїх учнів. Серед них і чемпіон України з боксу і гравець однієї відомої професійної футбольної команди. Фізичне виховання у школі викладає спеціаліст вищої категорії Малишенко Анатолій Петрович, який «фанатично відданий своїй справі».

«Але на самому лише ентузіазмі та професіоналізмі вчителя проводити таку роботу не просто, - каже директор школи Раїса Миколаївна Нечпал, та додає з сумним гумором, - Ми живемо у ХХІ столітті. Наші діти прагнуть іти в ногу з часом – вони користуються комп'ютерами, мобільними телефонами, Інтернетом. І привабити їх лише кількома м'ячами та турніком, який уцілів на шкільному стадіоні ще з повоєнних років, погодьтеся, не просто. А тепер мрія збулася – сільські дітлахи та молодь завдяки подарункові Фонду Кличко матимуть можливість підкорювати нові спортивні вершини і зростати здоровими й сильними в нових умовах»,- з оптимізмом дивиться у майбутнє Раїса Миколаївна.

Ольга Федюк

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон