Херсонський нардеп: «Схід України не повинен стати українським Афганістаном»

В цьому переконаний народний депутат України, обраний від Херсонської області, заступник голови Антикризової групи у Верховній Раді України Михайло Опанащенко.

«Якщо ми у найближчі кілька днів не почуємо від міністра оборони чіткого плану з кінцевим терміном проведення операцій з врегулювання ситуації на Сході країни, треба визнати, що Міноборони не контролює ситуацію», – про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив народний депутат України, заступник голови Антикризової групи у Верховній Раді України М.Опанащенко.

Народний депутат переконаний, що цей план повинен включати в себе допомогу мирним мешканцям, ізолювання їх від озброєних угруповань, і кінцевий термін завершення таких заходів.

«У разі відсутності у Міноборони плану дій по врегулюванню ситуації, потрібно визнати, що власними силами ми не впораємося, і звертатися до міжнародних установ, для того, щоб забезпечити безпеку, мир і спокій на Сході України, – наголосив М.Опанащенко. - І забезпечити це не непрямими методами, як нам це зараз пропонують: ми вас озброїмо – а ви воюйте.

Це вже схоже на Афганістан – туди поставляли зброю, а люди між собою воювали. Якщо це дійсно міжнародна допомога, то звернутися до міжнародних установ - до усіх, в тому числі і до країн митного союзу, щоб разом забезпечити мир та спокій у нас в Україні. Крок за кроком усунути банд-угруповання , відновити законність . І почути тоді вимоги мирних мешканців Сходу України. Ми, як депутати, можемо забезпечити це законодавчо», - переконаний Михайло Опанащенко.

Прес-служба
народного депутата України
Михайла Опанащенко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон