Білозерські депутати визначили позицію громади

Вчора, 15 травня на сесії Білозерської районної ради Херсонської області, місцеві депутати прийняли Звернення до керівників держави, в якому визначили чітку і непохитну позицію місцевої громади щодо ситуації в Україні.

За ініціативи депутата Білозерської райради Єгора Устинова в порядок денний сесії було включено і більшістю голосів підтримано Звернення місцевих депутатів, які представляють громаду Білозерського району, до вищих посадових осіб держави - виконуючого обов'язки Президента України Олександра Турчинова та Прем'єр - міністра України Арсенія Яценюка щодо запобігання проявам сепаратизму в Україні та підтримки миру і стабільності.

Наводимо текст звернення:

Шановні Олександре Валентиновичу, Арсенію Петровичу!

Ми, депутати Білозерської районної ради, висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу агресії проросійських сил у східних областях України, спрямованої на руйнування територіальної цілісності Української держави та підрив її суверенітету.

Продовжуються захоплення адміністративних будівель, приміщень органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних структур, об'єктів комунальної власності. Тривають напади на склади зі зброєю. Під серйозною загрозою – життя та здоров'я громадян України. Є чисельні жертви – загиблі та постраждалі.

Російська Федерація виправдовує свої агресивні дії захистом прав російськомовних громадян України, спекулює на неіснуючих мовних питаннях. Засоби масової інформації сусідньої держави на повну силу розгорнули пропагандистську кампанію, спрямовану на штучне роздмухування сепаратизму та міжнаціональної ворожнечі. Спотворюються реальні факти, поширюється відверта неправда про ситуацію в нашій країні.

Вважаємо, що в умовах загрози вторгнення російських військ на материкову частину України, незаконної анексії території Автономної Республіки Крим ми не можемо стояти осторонь і зобов'язані захистити Українську державу та наших співвітчизників.

Звертаємося до Вас з вимогою оперативно, рішуче, кваліфіковано, повномасштабно проводити антитерористичну операцію із залученням всіх силових структур до досягнення позитивних результатів.

За Вашою допомогою звертаємося до міжнародного співтовариства з проханням адекватно реагувати на незаконні агресивні дії Російської Федерації, ввести суворі санкції щодо причетних до розпалювання конфлікту посадових осіб.

Ми проти роздмухування ворожнечі та конфліктів. Кажемо своє рішуче «ні» будь-яким проявам сепаратизму. Висловлюємо свою впевненість щодо необхідності населенню України зберігати мир та спокій, залишатися вірними Україні і не піддаватися на жодні провокації з боку проросійських сепаратистських сил.

Закликаємо всіх громадян України чесно та відповідально виконувати свій патріотичний обов'язок, бути єдиними у спільному прагненні зберегти нашу державу неподільною.

Тільки згуртованими, професійними, рішучими кроками ми зможемо протистояти усім загрозам та суспільним викликам з боку Росії і збудувати могутню незалежну, соборну, унітарну державу Україну.

Звернення прийнято на сесії Білозерської районної ради
Херсонської області VI скликання 15 травня 2014 року

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон