День відкритих дверей в херсонській тюрмі

Влаштували на травневі свята у Дар'ївській виправній колонії №10, що на Херсонщині. В цей день тюрма відкрила двері для всіх бажаючих...

10 травня 2014 року Дар'ївська виправна колонія управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області (№10), гостинно відкрила двері представникам громадськості та родичам засуджених. У заході взяли участь заступник начальника управління ДПтС України в Херсонській області підполковник внутрішньої служби Олена Досенко, представники управління, представники громадських організацій, спостережної комісії та родичі засуджених.

Це вже стало доброю традицією, коли установа виконання покарань відкриває свої двері суспільству. А для тих, хто відбуває покарання, у цей день з'являється можливість зустрітись з самими близькими людьми. І хоча радість зустрічі в цей день буває гіркою, але в душі засуджених та їх родичів вона всиляє надію.

Близькі люди не забувають родичів, які припустились помилки в житті та опинились за гратами. Воно і зрозуміло не часто випадає шанс провідати рідних, побути подовше, побачити, як вони живуть, де працюють, сплять, що їдять і чим займаються.

Цього дня до установи завітала і Херсонська громадська організація «Творці сучасності» у складі 12 учасників. З нагоди свята 9 травня гурт провів концерт, під час якого лунали пісні присвячені Великій Перемозі, українські народні пісні та пісні, присвячені матері. Культурний захід справив враження не тільки на засуджених, але й на гостей установи.

Напередодні концерту заступником начальника управління ДПтС України в Херсонській області підполковником внутрішньої служби Оленою Досенко та начальником установи–начальником арештного дому полковником внутрішньої служби Олександром Гусарєвим у невимушеній обстановці проведено бесіду з батьками засуджених. Під час бесіди порушувалися такі питання як застосування пільг, амністії, можливість отримання освіти, участь засуджених у виборах.

Після концерту гостям установи запропонували оглянути житлові секції відділень, харчоблок, церкву, школу. Розповіли про роботу, яка проводиться із засудженими задля того, щоб вони звільнилися з місць позбавлення волі законослухняними та повноцінними членами суспільства.

«Я сподіваюсь, що проведення в подальшому Днів відкритих дверей, позитивно впливатиме на процес виправлення осіб, які скоїли злочин і це стимулюватиме їх до правомірної поведінки», - підвів підсумки Андрій Михайлюк.

У свою чергу батьки засуджених висловили слова вдячності за надану можливість побачити як і чим живуть їхні діти по ту сторону паркану.

Андрій Михайлюк
заступник начальника Дар'ївської (ВК№10)
з соціально-виховної та психологічної роботи
управління ДПтС України в Херсонській області

Довідка: Дар'ївська випрана колонія управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області (№10) - середнього рівня безпеки для тримання осіб, вперше засуджених до позбавлення волі на певний строк, з плановим наповненням 1485 осіб. В установі створено Дільницю слідчого ізолятора та Арештний дім. При установі є міжобласна багатопрофільна лікарня для осіб, хворих на соматичні захворювання та щелепно-лицьову патологію , та дільниця соціальної реабілітації. На сьогоднішній день в установі перебуває 1396 засуджених.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон