Юрій Одарченко: Хто має вуха - почує…

Проведення 9 травня в Херсоні було результатом довгої праці багатьох людей: правоохоронців, комунальних служб, громадськості, адміністрації та міськвиконкому.

Ми зробили все для того, щоб цей день пройшов без конфліктів, без провокацій і без пролиття крові.

Але окремі безвідповідальні особи, вирізаючи із відео фрагмент, вириваючи із контексту мій виступ, починають розповідати про те, що я назвав Гітлера визволителем.

Хто бажає слухати, може подивитися повну версій відео, де чітко видно, що я сказав.

Було чітко сказано, що Гітлер висував такий лозунг, що він, нібито, прийшов визволяти Україну. Це дійсно було так, його пропагандисти працювали над цим, намагаючись переконати людей здаватися на "милість" фашистів.

Вони намагалися показати себе визволителями, щоб подолати спродив захисників своєї землі.

І навіть незважаючи на крики прихильників Компартії, яким не сподобалося, як з Гітлером порівнюють Путіна, можна почути, що я, як і вся державна влада в Україні, з глибокою пошаною ставимося до народу, який об'єднався перед лицем загрози і переміг у найстрашнішій війні в історії людства.

Для наших ветеранів захист рідної землі був понад усе, понад їх життя. Бо коли ворог наступає треба забути всі внутрішні суперечки і рятувати країну.

Я вважаю, що той, хто зробив "вирізку" заради дешевої сенсації заслуговує, як мінімум, на моральний осуд всього суспільства. І це не питання моєї репутації, це питання того, що він дав можливість російській пропаганді вчергове звинувачувати Україну, в чергове виправдовувати свої дії у Словянську.

Я спеціально даю посилання на відео з незалежного, опозиційного каналу, щоб ніхто не зміг казати, що адміністрація щось підмінила у записі.

Ось все, що було. Хто має вуха - почує. Хто бажає почути - зробить висновки».

Юрій Одарченко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон