Михайло Опанащенко: Уряд зобов'язаний в короткі терміни надати план дій щодо врегулювання ситуації в країні, або піти у відставку

Парламент готовий підтримати будь-які ініціативи Уряду, які стосуватимуться збереження територіальної цілісності держави та спокою у суспільстві. Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат Михайло Опанащенко.

«Кабінет Міністрів зобов'язаний у короткі терміни внести на розгляд парламенту план дій щодо врегулювання ситуації в Україні. Народні депутати, у свою чергу, готові підтримати будь-які ініціативи Уряду, які стосуватимуться збереження територіальної цілісності держави та спокою у суспільстві, але для цього такі ініціативи спершу повинні хоча би з'явитися. Якщо ж міністри не здатні взяти під контроль ситуацію і зберегти спокій в країні, вони повинні піти у відставку», - зауважив політик.

На думку Михайла Опанащенка, один із можливих варіантів загасити полум'я громадянського протистояння — надати частину портфелів в Кабміні представникам опозиції. «У влади є всі важелі, аби зупинити сепаратизм. Передусім, необхідно навчитися слухати мешканців південного-сходу. Діяти в ситуації, що склалася, необхідно розумно і виважено.

Не можна узурпувати владу, як це робив Янукович. Необхідно розподіляти і владу і відповідальність з теперішньою опозицією, надавши їй частину посад в Уряді, і нести спільну відповідальність. Тоді буде менше слів, і більше справи.

Треба нарешті зрозуміти, що і влада, і опозиція повинні спільними зусиллями знайти шляхи виходу із кризи. Якщо треба провести виїзне засідання Верховної Ради у Харкові, Луганську і Донецьку — давайте це зробимо! Не можна допустити ситуації, за якої в країні можуть загинути люди», - наголосив Михайло Опанащенко.

Прес-служба народного депутата України
Михайла Опанащенка

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон