У дітей відбирають школу

У Херсоні збунтувалися батьки учнів однієї з місцевих шкіл. Люди не сумніваються: під виглядом реформи у місті знищується черговий загальноосвітній навчальний заклад.

Йдеться про школу №5. Це «дев'ятирічка» у селищі Сухарному. За словами збентежених батьків, не так давно їм повідомили: з першого вересня діти навчатимуться в іншому закладі. Місцеві обурені –– єдина у Сухарному школа завжди влаштовувала всіх. Її називають домашньою, адже тут свого часу навчалися і батьки нинішніх учнів. І разом з тим люди відзначають: заклад мав і має високу планку освіти.

А ще люди не приховують – у школу вкладено купу коштів, як бюджетних, так і батьківських. «П'ятірка» має автономну котельню, відремонтовану їдальню, великий спортзал. Чому тут дивуватися, скажете? Втім, є чому. Бо ані їдальні, ані своєї спортивної зали у закладі, куди збираються перевести дітей, не існує. Хоч і з цим, за словами батьків, можна було б змиритися. Найголовніша проблема ліцею журналістики, бізнесу та правознавства, розташованого по вулиці Рози Люксембург – пряма загроза життю, яку, впевнені батьки, несуть його стіни.

Будівля закладу – аварійна. Про те, хто і де збирав те саме батьківське засідання, як і взагалі про доцільність переведення учнів – у школі №5 нам прокоментувати відмовилися. Батьки кажуть — педагоги бояться лишитися без роботи, хоч на новий навчальний рік і так її шукатимуть. Інтерв'ю дали у міськвиконкомі. Тут підтвердили: п'ята школа таки підпадає під реформу. Правда, це не закриття, а переформатування. На базі нинішньої дев'ятирічки планують створити дитсадок із двома дошкільними групами.

Школу ж, якщо в ній залишатимуться класи по 12-15 учнів, зведуть із ліцеєм журналістики. При цьому нас завіряли, що все це тільки проект, який не впроваджуватимуть без врахування думки батьків. І що швидкої реформи, скоріше за все, не вийде, бо з бюджетними грошима на ремонт аварійної будівлі на Рози Люксембург поки складно. І ми могли б повірити. Якби не одне «але». Це дзвінок від батьків. Доки ми вели журналістське розслідування, влаштували нові батьківські збори. Тема все та ж: діти мають навчатися у ліцеї. П'ята школа – під табу. І як тут не говорити про згубну реформу?

Наддніпрянська правда плюс

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон