Генерал Литвин: Крим і Херсонщина - невід'ємні частини території України

Про це Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин заявив сьогодні, 3 квітня після проведення урочистого заходу з нагоди початку роботи Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України за новим місцем дислокації – в місті Херсоні.

«Всі українські прикордонники прибули з Криму на материкову територію країни, - зазначив М.Литвин. – Частину передислоковано в Херсон у новостворене регіональне управління і Херсонський прикордонний загін, яким зараз дано місяць для розташування і організації їх діяльності.

Прикордонні підрозділи уже комплектуються по умовній лінії, по другому рубежу охорони державного кордону. Регіональне управління отримало своє завдання, зараз воно доукомплектовується і приступає до виконання своїх прямих службових обов'язків.

Хочу наголосити - Крим ми розглядаємо, як територію нашої держави і так воно буде і в подальшому. Кількість резервованих військовослужбовців складає: приблизно 100 чоловік органів управління та ще 1000 чоловік, які розташовуються по підрозділах прикордонної служби.

Пояснюю - ми не армійські частини, а прикордонники. Ми розглядаємо кордон між Кримом і Херсонщиною як адміністративний, це - невід'ємні складові частини території нашої України. Але в силу нових обставин ми тут будемо здійснювати контроль по адміністративній лінії на тимчасовій основі.

Прикордонникам вдалося вивести свій патрульний флот із Криму, хоча в таких діях завжди є втрати. Ми вивели весь наш флот і думаю, що будемо обговорювати з губернатором розташування загону Морської охорони, для гідного збереження морського кордону України. Всі втрати, які ми понесли, компенсуємо за рахунок наших внутрішніх резервів.

Регіональне управління Державної прикордонної служби України, і Херсонський, Бердянський загони Морської охорони будуть мати усе необхідне. Для цього Кабінет Міністрів, Верховна Рада зробили усе можливе».

Татьяна Бойко
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон