Херсонці хочуть мати закордонні паспорти

І це бажання багатьох жителів Херсонщини – отримати закордонний паспорт громадянина України, останнім часом значно посилилося

Такою інформацією поділилася з журналістами Іоанна Євич – головний спеціаліст по зв'язкам з громадськістю та ЗМІ Управління державної міграційної служби України в Херсонській області:

«У зв'язку з останніми подіями, досить збільшилась кількість заяв від громадян, на отримання ними паспортів громадян України, для виїзду за кордон. Такі заяви подаються не тільки від громадян Криму, а й від жителів Херсонській області. Тобто видно досить значну динаміку у цьому напрямку.

Хочу повідомити про те, що громадяни, які зареєстровані в Криму у місті Севастополі, мають можливість обслуговуватись з паспортних питань. А саме: отримання внутрішнього паспорта громадянина України, вклеювання фотографій у паспорт громадянина України, у зв'язку з 25 та 45-річним віком, отримання паспорта вперше дітям, яким виповнилося 16 років. Усі вони сьогодні мають право звертатися до найближчих підрозділів Державної міграційної служби України за місцем їх прибуття.

В Херсонській області організовано 4 міграційних пункти, 2 міграційних табори. Також на залізничній станції «Херсон» створено міграційний табір, в якому кожного дня знаходяться чергові від міграційної служби, які ведуть облік прибулих із АРК, а потім разом із адміністраціями та управлінням надзвичайних справ займаються питанням їхнього поселення та забезпеченням соціальних справ.

Що стосується закордонних паспортів, які громадяни Криму оформлювали на своїй території, у зв'язку з неможливістю забезпечення доставки тих паспортів на Крим, міграційна служба вимушена припинити видачу цих документів на зазначеній території. Тому на сьогоднішній день усі паспорти громадян України для виїзду за кордон, знаходяться в управління Херсонської міграційної служби. Такі громадяни сьогодні звертаються до нас і мають право за нашою адресою забрати свої документи».

P.S. Державна міграційна служба застерігає громадян, у жодному разі не передавати свої паспорти громадян України, паспорти громадян України для виїзду за кордон будь-яким особам, оскільки в майбутньому такі паспорти можуть бути використані проти них. Закордонні паспорти вручаються особисто в руки при наявності паспорта громадянина України.

Тетяна Бойко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон