Вартість продуктів на Херсонщині стабільна

Рівень цін на основні харчові продукти в Херсонській області стрімко не зростає. Обласна влада проводить певні заходи щодо забезпечення стабільної цінової ситуації в області

В Херсонській області цінова ситуація на споживчому ринку залишається стабільною. Станом на 17 березня рівень середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари по області є нижчими ніж по Україні по 7 видах продукції з 23.

Протягом попереднього тижня збільшилися середні роздрібні ціни по області (від 1,7% до 6,7%) по 3 видам продовольчих товарів: цибуля, яйця ІІ категорії, крупа рисова. Ціни на інші групи товарів залишилися без змін.

Станом на 11 березня 2014 року сукупна вартість набору основних овочів по області становить 17,93 грн. Аналогічна цифра по Україні становить 19,47 грн. Темп росту по області по відношенню до аналогічного періоду 2013 року становить 174,1%. По Україні цей показник – 179,9%.

З метою недопущення безпідставного підвищення цін на продовольчі продукти та насичення ринку продовольством обласною державною адміністрацією проводяться заходи щодо інтервенції продукції на ринки від товаровиробників, а також встановлення прямих зв'язків (без посередників) між крупними підприємствами торгівлі (супермаркетами) та виробниками.

Так, ще у 2013 році було підписано меморандум з асоціацією виробників хліба в Херсонській області, асоціацією підприємств мережі роздрібної торгівлі та регіональним відділенням Аграрного фонду щодо забезпечення стабільної ціни на соціальні види хліба у 2013/2014 маркетинговому році.

Крім того, було підписано «меморандум порозуміння» між Херсонською обласною державною адміністрацією, виробниками продовольчих товарів та суб'єктами системи мережевої роздрібної торгівлі з метою забезпечення цінової стабільності в області.

Соломія Кваско

За матеріалами Департаменту АПР Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон