Херсонці - вклонімося нашим жінкам

За їх подвиг щоденний, але малопомітний... Вклонімося сьогодні, зараз, тут - на нашій Херсонщині, яка просто не може існувати без свого головного скарбу – наших жінок.

Кожного року, як тільки сходить сніг, коли природа прокидається від зимового сну, коли віти дерев починають тягнутися до сонця, коли веселіше починає лунати пташиний щебет, ми відзначаємо Міжнародний жіночий день, свято, яке зустрічають в низці країн як виключно «жіночий день».

В нашій країні це особливе свято, адже українські жінки надзвичайні, споконвіку вони були, є, і лишаються берегинями українського славного роду, цвітом і окрасою нашої України. Адже тільки жінка може створити в оселі затишок, подарувати безмежну любов, щире тепло, тремтливу ніжність, огорнути турботою, подарувати надію, підтримати у скруті, розрадити, окрилити та надихнути на нові й нові звершення.

І сьогодні, коли в нашій країні склалася досить непроста політична і економічна ситуація, саме наші жінки, незважаючи на вік, національність, освіту, релігійні уподобання, мову та політичні переконання, стали пліч о пліч з чоловіками, поділяючи всі негаразди, турботи та проблеми. Жінки, розуміючи важливість ситуації, завжди напоготові, готові віддати останнє, аби лише їх чоловіки, сини, зяті та онуки були живі, здорові та неушкоджені.

Адже жінка, котра виношує та народжує дитя, бачить його перші кроки, перші дитячі злети та падіння, вкладаючи в дитину всю свою душу, більше всього боїться війни, на якій одним пострілом можуть відібрати життя в її дитини, яку вона плекала на протязі багатьох турботливих днів і безсонних ночей. Тому жінки всієї планети, України і Херсону виступають за мир у державі, і найбільшим подарунком для себе вважатимуть спокій у родині та живих і здорових чоловіків поряд.

А ще жінки мають надзвичайне вміння бути люблячою, пристрасною жінкою, ніжною, турботливою мамою, вдячною донькою, привітною сестрою, мудрою бабусею та розуміючою свекрухою. Ну і, безперечно, компетентною, ініціативною колегою на роботі, і просто хорошою людиною. І все це в собі поєднує жінка, яка уособлює сакральні функції берегині вікових традицій, обрядів, домашнього вогнища та сімейного затишку.

Сучасна жінка в суспільстві прагне в усьому бути помічницею чоловіка, її вже давно перестала задовольняти роль пасивного спостерігача та утриманки, сучасна жінка прагне самоствердження, поваги, рівноправ'я. Нині жінки освоюють все нові і нові професії, які раніше були тільки чоловічою прерогативою. І все нашим жінкам чудово вдається! Адже вони все можуть поєднати заради того, аби їхні рідні та близькі були щасливими.

Але, якщо чесно, то як би ми, жінки, не намагалися бути самостійними, незалежними, все одно десь глибоко в душі кожній з нас хочеться відчувати поряд сильне, надійне чоловіче плече, та знати, що для когось наше існування є сенсом всього життя.

Тому в цей святковий день ми з радістю та вдячністю приймаємо від наших чоловіків найтепліші та найніжніші слова в свою адресу, милуємося подарованим різноманіттям барвистих квітів, дякуємо за смачно та вишукано приготовані чоловіками сніданки та романтичні вечері, з дитячою цікавістю та безпосередністю відкриваємо подарунки... І потай мріємо, щоб і в сірі будні чоловіки не оминали нас своєю увагою та турботою.

«Херсонці» щиро вітають усіх вас, любі наші жінки зі святом,

ми бажаємо, щоб над вами завжди було мирне небо,

щоб у ваших оселях лунав щасливий дитячий сміх,

а у душі завжди панувала весна!

Бажаємо, щоб саме цієї весни здійснилися ваші самі найпотаємніші мрії та бажання!

Зі святом!

Соломія Кваско

Фото Олександр Корняков

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон