Херсонська НСЖУ: «Журналісти, об’єднаймо Україну!»

Звернення правління Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України до керівників усіх засобів масової інформації.

Події, що відбулися останнім часом у державі, продемонстрували незбориме прагнення українців жити у вільній країні. Прикро і боляче, що за це довелося дорого заплатити – життями багатьох людей, які виборюючи свободу, загинули на київському Майдані Незалежності та в інших містах України.

Однією з причин цих трагічних подій стало нагнітання протистояння в суспільстві, маніпуляції менталітетом жителів Сходу, Півдня, Центру і Заходу. І в цьому, на жаль, не другорядну роль відіграли засоби масової інформації, сторінки яких рясніли замовними матеріалами з закликами до протистояння, так званим "бандерівцям", "фашистам" і всім інакомислячим українцям.

Змінюючи керівників державних і комунальних ЗМІ на «своїх» слухняних виконавців, місцеві можновладці грубо втручалися в редакційну політику, цензурували матеріали, втягували журналістів у боротьбу політичних еліт. Та якщо державні та комунальні ЗМІ друкували деструктивні «темники» під тиском влади, то в «незалежних» засобах масової інформації доцільність тиражування замовних матеріалів визначалася не його змістом, а сумою пропонованих грошей.

Після трагічних подій в країні кожен з нас, журналістів, має переосмислити своє місце в боротьбі народу за право жити в країні, де пануватимуть загально визнані людські цінності. Процеси, які відбуваються сьогодні в державі, в тому числі і кампанії з виборів Президента та ВР, вимагають від нас особливої відповідальності за правдиве інформування людей. Спокуса заробити великі гроші на замовних упереджених матеріалах не повинна брати верх над інтересами суспільства і країни в цілому.

Незалежно від форми власності засобу масової інформації нас повинна об'єднати спільна мета – сприяти своїми виваженими, конструктивними матеріалами зниженню градусу протистояння в суспільстві.

Працювати на регіональне примирення, збереження цілісності України – справа нашої професійної і громадянської честі
Нинішня влада потребує від нас об'єктивного інформаційного забезпечення балансу між потребою в справедливості і духом компромісу.

Дорогі колеги, будьмо гідні нашої великої місії - слугувати ПРАВДІ і УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ.

Звернення прийняте на засідання правління
Херсонської обласної організації
НСЖУ 26 лютого 2014 року

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон