Заспокоїти людей на Херсонщині

Намагався сьогодні, 3 березня на своїй першій прес-конференції для місцевих журналістів новопризначений голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Віталійович Одарченко.

Новий губернатор Херсонщини розпочав розмову відверто і по-діловому, майже одразу запропонував журналістам перейти до запитань, які в першу чергу турбують громаду області:

Про агресію Російської Федерації проти України:

- Вже провів декілька нарад, для того, щоб вивчити ситуацію, яка відбувається в наших прикордонних районах Херсонщини.

Маю інформацію про те, що ми абсолютно чітко контролюємо те, що там відбувається.

Ніяких фактів агресії, захоплення території, державних установ в Херсонській області на сьогодні не існує. Є чітка злагоджена робота і Міністерства оборони, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ.

Маю інформацію, що частини Української армії активно рухаються на кордон з Кримом, для того щоб проводити там навчання. Потрібно щоб військові, які сьогодні незаконно знаходяться в Криму, абсолютно чітко відчували, що Українська армія готова протидіяти і бути на сторожі наших національних інтересів.

Хочу наголосити, що і в.о президента і Кабмін роблять все, щоб цей конфлікт був залагоджений мирно. Тому що будь-які військові дії, введення надзвичайного стану - це погані тенденції, їх треба застосовувати у крайніх випадках. Росія сьогодні припинила розвивати свою агресію, маю дані від Міністерства оборони, ситуація вирівнялась.

Хочу запевнити усіх громадян, які проживають на території Херсонщини, що державна влада сьогодні повністю контролює ситуацію, яка відбувається в Херсонській області, і в Україні загалом.

Про кадрову політику в Херсонській області:

- Я хочу абсолютно чітко заявити, що перед усім, при призначенні нових людей на нові посади, я буду враховувати професійні якості людей. Партійний квиток не буде першою необхідною передумовою. Головне – це професійні якості і незадіяність у корупційних схемах.

Хочу абсолютно чітко вас запевнити, що я на цій посаді буду докладати усіх зусиль, щоб були зруйновані усі схеми хабарів, відкатів і таке інше. Я бачу перед собою одним із основних завдань – злам таких схем і налагодження чистих, прозорих відносин між владою і громадськістю. Зобов'язуюсь, що ми усі бюджетні витрати будемо вести у відкритій формі.

Усі заступники голови ОДА написали заяви на звільнення. Закон вимагає, після написання заяв, аналізувати професійну приналежність кожного з них. І потім я буду приймати рішення стосовно їхнього подальшого перебування на цих посадах чи звільнення.

Про ситуацію на фінансовому ринку Херсонщини:

- Маю інформацію, що він давно вже знаходиться у складній ситуації. Маю абсолютно чітку інформацію, що сьогодні Кабінет Міністрів робить все для того, щоб банківська система знаходилась у нормальному стані.

Виділяються кошти на рефінансування цієї сфери, упевнений в тому, що ситуація буде в цілому по країні контрольована. Ми будемо працювати над тим, щоб наповнювались бюджети усіх рівнів.

Ніяких затримок з виплатами заробітної плати сьогодні по інформації, яку мені надавали в фінансовому управлінні, не існує.

Про «самооборону» та інші воєнізовані формування:

- Я вдячний всім, майданським активістам і «самообороні», які разом із працівниками внутрішніх справ, робили все, щоб у Херсонській області не виникло ніяких провокацій. Їх робота разом із працівниками міліції є абсолютно доречною і правильною.

Ми формалізуємо нашу співпрацю з народною самообороною. Я думаю, найближчим часом буде підписане відповідне розпорядження про організацію відповідних дружин, це питання я буду узгоджувати з керівником Управління внутрішніх справ.

Хочу підкреслити, що ніякого тиску з боку цих людей, чи з боку влади по відношенню до громадян, які розмовляють російською мовою не відбувається. Є тільки провокаційні заяви з боку російських ЗМІ, начебто приймаються якісь закони, які не дають можливості спілкуватися людям на російській мові. Я є свідком і учасником цих процесів, тому ніяких законів не приймається.

Про Херсонську обласну раду:

- Зараз зроблена перерва у роботі сесії, депутатами обрана головуюча Неля Голубенко. Проводяться консультації між фракціями. Сьогодні, завтра хочу зустрітися з головами фракцій, з депутатами Херсонської обласної ради, для закінчення фази проведення переговорів і хочу просити депутатів, щоб ми вийшли на середу, для проведення сесії і там обрати голову обласної ради.

І найголовніше:

- Ми маємо налагодити прозорі відносини між громадськістю Херсонщини та владою», - заявив голова Херсонської обласної державної адмінстрації Юрій Одарченко.

Тетяна Бойко

Фото Олександра Корнякова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон