Херсонський «облавтодор» працював з порушеннями

Херсонським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України встановлено - торги, які провело ДП «Херсонський облавтодор» по закупівлі піску та гравію містили ознаки правопорушення

Херсонським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, під час здійснення контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері державних закупівель, встановлено, що у 2012 році ДП «Херсонський облавтодор» проведено торги по закупівлі піску та гравію.

Територіальним відділенням проведено аналіз та розслідування вищезазначеної процедури закупівлі, за результатами чого встановлено, що ТОВ «Енергополюс» (м. Кривий Ріг) і ТОВ «Техполюс» (м. Кривий Ріг) узгодили свої пропозиції під час участі у торгах.

Поведінка претендентів була заздалегідь погодженою та не мала на меті ведення конкурентної боротьби. Документи на торги готувалися таким чином, аби забезпечити перемогу ТОВ «Техполюс», з яким і було укладено договір на поставку піску та гравію на загальну суму 1881,5 тисяч гривень.

Співставлення та аналіз пропозицій конкурсних торгів учасників процедури закупівлі та документації конкурсних торгів ДП «Херсонський облавтодор» показали, що ТОВ «Техполюс» та ТОВ «Енергополюс» були допущені до участі у Торгах не завдяки власним досягненням, а внаслідок діяння Замовника, що не відповідали вимогам законодавства України.

За результатами цього розслідування ДП «Херсонський облавтодор» були надані обов'язкові для розгляду рекомендації від 30.01.2014 №1/2-рк/к щодо усунення причин та умов вчинення вищезазначених діянь, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

На сьогоднішній день, ДП «Херсонський облавтодор» повідомило, що рекомендації адміністративної колегії територіального відділення уважно розглянуті та виконані.

За матеріалами прес - служби
Херсонського обласного відділення
Антимонопольного комітету України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон