Системи життєдіяльності – газ, вода, світло, тепло - працюють у штатному режимі

Повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул вчора 22 лютого на оперативній нараді з питань забезпечення сталої роботи систем життєзабезпечення.

В нараді взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадій Темнік, міністр промислової політики Михайло Короленко та Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

- В Україні всі комунальні, дорожні та рятувальні служби, а також енергетики працюють у штатному режимі і на сьогоднішній день жодних збоїв в комунальній сфері не зафіксовано. У будинки українців безперебійно подається тепло, газ, електрика та вода, рятувальники оперативно надають допомогу людям. За завданням Уряду Мінрегіон постійно координує роботу підприємств та служб комунального обслуговування з тим, щоб забезпечити їх сталу роботу, - сказав Олександр Вілкул під час оперативної наради.

Як доповів Олександру Вілкулу Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадій Темнік Мінрегіон працює в штатному режимі.

- В країні працює 100% котелень – це більше 24,5 тисяч. До системи опалення підключені усі 39 тис 702 об'єкти соціальної сфери та всі 174,4 тисячі житлових багатоповерхових будинків. На особливому контролі ми тримаємо питання безперебійного забезпечення комунальними послугами медичні та навчальні заклади, - сказав Геннадій Темник.

Він також додав, що в понеділок 24 лютого весь штат міністерства працюватиме на своїх робочих місцях, спростувавши раніше розповсюджену у ЗМІ інформацію про евакуацію працівників Мінрегіону.

Він також зазначив, що за останню добу проривів водо- та тепломереж в країні немає. До електроенергії підключені всі населені пункти. На дорогах забезпечено нормальні умови для руху автотранспорту.

Міністр промислової політики Михайло Короленко зазначив, що промислові підприємтсва продовжують працювати в штатному режимі. Відгрузка продукції відбувається залізничним транспортом та через порти. Заробітна плата та інші соціальні виплати працівникам виплачується. Проводяться розрахунки з контрагентами. Аварійних ситуацій на підприємствах немає.

Голова ДСНС України Михайло Болотських доповів Олександру Вілкулу, що Підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій протягом доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 1 тис. 670 виїздів. У результаті вжитих заходів врятовано 49 осіб, 37 будівель. Він зазначив, що підрозділи продовжують виконувати відповідні протипаводкові дії і заходи.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул поставив завдання продовжити посилену роботу відповідних служб щодо забезпечення безперебійної роботи систем життєдіяльності країни.

Він нагадав, що в понеділок 24 лютого о 14 годині відбудеться всеукраїнська селекторна нарада з питань забезпечення сталої роботи систем життєзабезпечення. В нараді візьмут участь керівники профільних міністерств та керівники регіонів.

- Кожен має виконувати свої професійні обов'язки за будь-яких обставин. Не можна допустити жодних збоїв у роботі комунальних службі. Я висловлюю кожному працівникові цих служб слова вдячності за злагоджену роботу, - сказав Олександр Вілкул.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон