В Херсоні «політичні байки» від Бригинця

Такий літературний жанр, напевно, демонструє один з народних депутатів, до речі – поет за фахом, який видає за «істину» - свою власну думку про напад на міліціонерів в Херсоні.

Яких тільки «творчих» висловів не вживає з приводу подій в Херсоні Олександр Бригинець у соціальних мережах: «Справа Наливайка», вочевидь, шита "білими нитками", вуха "підтасовок" лізуть з усього...» і таке інше.

Але ж поет Бригинець не є юристом? При цьому він заявляє, що кримінальне провадження відносно підозрюваного А.Наливайко сфальсифіковано, а досудове розслідування проводиться з численними порушеннями. Крім того він стверджує, що зазначений студент є активістом херсонського Майдану, а отже його кримінальне переслідування є випадком політичних репресій відносно протестувальників.

У зв'язку з цим виникає ще одне питання: якщо депутат дійсно володіє інформацією та доказами у кримінальному провадженні, чому він не звертається до правоохоронних органів?

У херсонських ЗМІ лунали численні пропозиції правоохоронних органів області особам, які володіють інформацією щодо злочину, допомогти слідству. Замість того, щоб звернутися до слідчого та своїми показаннями врятувати невинуватого на його думку студента, він робить голосні заяви у засобах масової інформації. А звідки нардеп знає про фальсифікації, якщо він навіть не ознайомлений з матеріалами кримінального провадження?

Також в наявності чергова спроба «політизації» кримінального злочину. Самі представники опозиційних сил неодноразово заявляли, що підозрюваний не був активістом Майдану. До того ж подія відбулася на значній відстані від мирних акцій протесту, а отже не має з ними нічого спільного.

Спроби сколихнути громадськість, використовуючи нестабільність політичної ситуації в країні, можна кваліфікувати як тиск на слідство, на його об'єктивність.

Така поведінка схожа на спробу влаштувати політичну акцію, користуючись резонансною подією, пов'язану з смертю людини. Популістські заяви народного депутата, більше схожі на «політичні байки»...

Фотоколаж сайту «Обозрєватель»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон