Яким шляхом йде херсонський «Євромайдан»?

Намагалися сьогодні пояснити херсонським журналістам представники «Ради херсонського Євромайдану» у прес-клубі «Новий день»

Як повідомив голова Херсонської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Володимир Миколаєнко, влада до сьогоднішнього дня не хоче слухати думки людей мирних акцій, а тільки звинувачує їх у всіх гріхах: «Як ви знаєте, на Херсонщині, як керівники області, так і об'єднання, на мою думку тих же керівників «СтопМайдан», звинувачують, що у нас тут зібрались люди, не херсонці, а западенці, які збираються виключно для того, щоб або захватити ОДА, або для того, щоб робити безлад. Ті люди, які сформовані владою, обмалювали мені будинок і написали, що я причетний до вбивства якогось Олексія. Іншим активістам окрім обмальованих будинків дістались ще й побиті вікна, та підпалені автомобіль і гараж. А я хочу нагадати, що наша акція носить мирний характер».

Голова Херсонської обласної організації партії ВО «Свобода» Олег Гаврилко бачить ситуацію таким чином, що провокації, які відбуваються навколо активістів не зупиняться, а навпаки будуть продовжуватись: «У нас на одній із великих акцій була вкрадена ціла низка прапорів партій «Батьківщина» «Свобода» і «Удар», тому ми думаємо, що ці прапори зникли не просто так, я вважаю, що потім вони вигукнуть десь у якійсь невідомій та незрозумілій акції».

Депутат Херсонської обласної ради, голова фракції «Батьківщина» в Херсонській обласній раді Неля Голубенко переконана, що політика повинна робитись у стінах Парламенту і в сесійних залах: «Я на сесії обласної ради виступала і казала прямо в очі владі, що це не влада – це звірі, або й гірше за звірів. Адже вони не знищують власних дітей. Ну схаменіться, вийдіть до людей, поясніть свою позицію, давайте приймемо резолюцію таку як треба. Знайдемо винних і покараємо, щоб більше крові у нас не проливалось. Що з того вийшло? Губернатор нашої області Микола Костяк, сказав, що ми не представляємо все населення Херсонщини і з нами не варто говорити. Як це не варто? Де ж ті обіцянки «почуємо кожного»?».

Особливу увагу учасники прес-конференції приділили гучній справі херсонського активіста «Євромайдану» Андрія Наливайка, якого звинувачують у вбивстві працівника херсонської міліції. «Євромайданівці» запевнили, що цю справу вони «тримають під контролем». Адже знають, що справжній вбивця фактично покривається, а «повісити все хочуть на хлопця, який навіть фізично не міг скоїти такого злочину».

«Мені прикро, що у нашій країні вбивають міліціонерів – це означає, що країна хвора. Але мені так само прикро, коли хапають людину, яка просто опинилась не в той час не у тому місці. І без слідства призначають її винною. Хіба так можна? Чого у нас винних призначають? Хіба у нас скасована презумпція невинуватості? Хіба у нас не Суд призначає винного? Наша країна хронічно хвора і її терміново потрібно лікувати», - заявила Неля Голубченко.

Член Ради Херсонського Євромайдану Євгенія Мироненко була щиро здивована, що в Херсоні «стільки небайдужих людей до долі власної країни»: «Пошепки усі казали ніби Херсон спить. Усі знають, що Херсон сонне місто. Так ось – це не так! Я хочу сказати, що наша країна поділилась на тих хто боїться і не боїться. Тому вони знають, що робити і що не робити. Ті хто боїться, запитайте у тих хто сміливий, що робити далі? Ми в Херсоні кажемо владі, щоб вона йшла геть - ми хочемо інакших. Тому люди прийшли прямим шляхом на майдан».

Однак яким «шляхом» піде херсонський «євромайдан» далі, організатори прес-конференції так і не змогли пояснити...Вони чесно призналися журналістам: «Ми так само не знаємо вірного шляху, але зібрались для того, щоб його знайти!»

Тетяна Бойко

Фото «Херсон NEWS»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон