Заради політичних амбіцій - під загрозою існування держави

Такими враженнями від позачергової сесії парламенту поділився зі своїми виборцями народний депутат від Херсонщини Михайло Опанащенко

Завершилася позачергова сесія Верховної Ради України. На злагоджену роботу парламентарів покладалися великі надії щодо визначення «дорожної карти» виходу країни з кризи.

До українського парламенту була прикута увага не тільки всього українського народу, але і світової спільноти. Перші результати ми вже маємо – це і ухвалений закон про амністію, і скасування законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня. До того ж Президент підписав Указ про відставку Уряду Азарова.

Наскільки ці кроки влади і опозиції знизять напругу в суспільстві та забезпечать розв'язання конфлікту інтересів опозиції, заручником якого став український народ, - на ці питання дав відповідь в ефірі парламентського телеканалу «Рада» народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, Михайло Опанащенко.

«Опозиційні політики повинні нарешті зрозуміти, що вони ставлять ультиматум не депутатам фракції Партії регіонів чи інших фракцій, не владі, вони ставлять ультиматум тій частині громадян, яка має іншу думку, ніж опозиція.

Дійсно, парламент і Президент зробили дієві кроки для зниження напруги, об'єднання суспільства, припинення його розколу за політичними переконаннями та баченням подальшого економічного розвитку країни. Зараз на вулицях Києва та інших міст України відбуваються сутички, спровоковані загонами екстремістів, які нав'язують громаді радикальні засоби вирішення питань.

У цих сутичках гинуть і страждають мирні люди. Щоб не допустити остаточного розколу суспільства, руйнування інституцій державної влади, потрібно шукати компроміс, який влаштує суспільство, не політиків – а саме людей, які стоять на вулицях.

Законопроект щодо амністії, прийнятий на сесії, був попередньо узгоджений з лідерами опозиції – це результат спільної роботи всіх парламентських фракцій, спрямованої на врегулювання кризової ситуації в суспільстві. А.Яценюк, О.Тягнибок, В.Кличко також приймали активну участь у роботі над законопроектом. Проте, зрозумівши, що в парламенті і так достатньо голосів для його прийняття, опозиційні лідери суто з політичних мотивів показали протилежну позицію.

Ми бачимо, що вже пішли поступки у суспільстві. Звільнено будівлю МінАпк, ще деякі адмінбудівлі. Тож навіщо опозиційні лідери виходять з безглуздою критикою законопроекту і намагаються заради власного піару розколоти суспільство, підливають масла у вогнище?

Якщо це вже спільна позиція, єдиний вихід, то голосування має бути одностайним, всіма партіями. Тоді не буде у жодної партії інтересу на цьому попіаритись. Немає переможців і немає переможених. Є одна спільна думка, яка висловлюється разом.

У ці важкі для України часи і політикам, і громаді потрібно об'єднатися і разом працювати для виходу із кризи. Тоді кожна політична сила зможе довести народу, що керується не власними амбіціями, а дійсно інтересами країни та її громадян.

Прийнятий законопроект передбачає амністування за ті порушення законодавства, які відбулися під час акцій протесту, за виключенням скоєння важких злочинів. Тобто всі ті громадяни, які допустили порушення законодавства під впливом обурення та емоцій, вони всі амністуються та звільняються.

Але ж потрібно робити і наступні кроки для того, щоб у подальшому унеможливити порушення законного порядку, загибель та страждання людей. Тому запропоновано звільнити адміністративні будівлі. Для того, щоб не створювати в державі ілюзію двовладдя. В Україні є єдиний державний устрій, який забезпечується та охороняється і опозиційними партіями, і партією влади.

Усі політичні сили мають консолідовано працювати для того, щоб відтворити систему державного управління, демократичні інститути, що їх зараз намагаються зруйнувати нелегітимні утворення, які силовим методом узурпують владу народу.

Підтримка та живлення цього процесу, які ми спостерігаємо з боку опозиційних партій – це неповага до думки іншої частини громадян, нехтування інтересами країни та її суверенітетом. Заради політичних амбіцій опозиційні лідери готові поставити під загрозу існування України, як єдиної суверенної держави», - висловив своє переконання Михайло Опанащенко.

Прес-служба народного депутата України
Михайла Опанащенко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон