Транзитний потенціал Херсонщини значно посилиться

Після побудови транспортного переходу через Керченську протоку між Україною і Росією у сусідньому Криму значно посилиться транспортний потенціал регіонів всього Чорноморського басейну – переконаний Олександр Вілкул.

На минулому тижні в.о. Віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул та заступник Міністра транспорту Російської Федерації Олег Бєлозьоров затвердили завдання на проведення інженерних вишукувань та розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

«Ми розробляємо перспективи та варіанти будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Це може бути тунель або міст, що можуть бути автомобільного чи залізнично-автомобільного типу. Для прийняття рішення буде розроблено техніко-економічного обґрунтування проекту. ТЕО базуватиметься на серйозній дослідницькій роботі, у тому числі інженерно-геодезичних дослідженнях, аналізу логістичного потенціалу, можливостях використання сучасних будівельних технологій, інвестиційній привабливості проекту. Тому сьогодні ми затвердили з Урядом Російської Федерації відповідне завдання на розробку ТЕО. Це – важливий проект не лише для розвитку транзитного потенціалу всього Чорноморського басейну, а й для розвитку Криму. Це створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури, будівельної та туристичної галузей», – сказав Олександр Вілкул.

Заступник Міністра транспорту Російської Федерації Олег Бєлозьоров зазначив: «Хотів би подякувати українській стороні під керівництвом Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула за конструктивну роботу. Проект дозволить розвинути інфраструктуру всього Чорноморського співтовариства. Це буде надсучасна споруда. Наприкінці року чекаємо отримання ТЕО і наступного року перейдемо до реалізації наступного етапу проекту. Для розробки ТЕО будуть залучені кращі світові консалтингові компанії».

Нагадаємо, що 29 січня Уряд затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 року у Москві.

Сторони домовились, що у 2014 році після проведення інженерних досліджень разом розроблять техніко-економічне обґрунтування (ТЕО). У ТЕО будуть проаналізовані існуючі та прораховані перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначені майбутній тип транспортного переходу (тунель чи міст), варіанти проектування та будівництва. ТЕО також включатиме можливості облаштування проїзних автомобільних та залізничних доріг, будівництва та розвитку існуючих пунктів пропуску через державний кордон. Крім того, у ТЕО буде запропонована модель інвестування проекту.

Координуватимуть роботу Міністерство інфраструктури України та Міністерство транспорту Російської Федерації. Безпосередню реалізацію проекту забезпечуватимуть Державне агентство автомобільних доріг України та Федеральне дорожнє агентство Російської Федерації.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон