Міліція Херсонщини підбила підсумки

Міліція області підбила підсумки своєї діяльності за 11 місяців 2013 року, детально обговоривши проблемні питання та визначивши пріоритетні напрямки своєї роботи.

Цього разу колегію Управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області проведено у місті Таврійську. Під головування начальника обласного управління, генерал-майора Валерія Літвіна, за участю заступника керівника виконавчого апарату - керуючого справами Херсонської облради Валерія Григоренко, заступника прокурора області Владислава Зубкова, міського голови м.Таврійськ Миколи Різака, начальники управлінь та відділів УМВС, міськрайлінорганів проаналізували підсумки роботи за 11 місяців, стан злочинності на території області, визначили негативні тенденції в діяльності правоохоронних органів, зосередили увагу на найбільш проблемних явищах.

За словами правоохоронців, на сьогоднішній день ситуація з дотримання правопорядку з одного боку втішна, з іншого-не дуже. Загальний рівень злочинності у Херсонській області високий, а саме 144 правопорушення на 10 тисяч громадян. Загалом в Україні спостерігається у середньому 112 порушень на ту ж кількість людей. Велика кількість злочинів відносно особистого майна. Причинами цьому, як кажуть в міліції, є географічне положення області, приховування злочинів, отримання матеріальної вигоди, використовуючи службове положення, розповсюдження наркотиків.

Але є і позитивна динаміка, за 11 місяців правоохоронці викрили понад 7,7 тисяч кримінальних правопорушень. У цьому році відмічається зменшення вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань, вимагань, хуліганств та збутів наркотиків. Своїм підлеглим начальник УМВС наказав приділити особливу увагу попередженню та викриттю шахрайств у мережі Інтернет і так званих "телефонних" шахрайств. За схемою людям дзвонять невідомі та під різними приводами вимагають перерахування грошей. Найчастіше говорять,що син у міліцію потрапив, щоб дільничний відпустив - потрібні гроші. У цьому році жертвами телефонних шахраїв стали близько 80 громадян.

Начальник УМВС акцентував увагу своїх підлеглих на необхідності посилення профілактичної роботи з населенням, яке проживає на територіях обслуговування, розвитку принципу взаєморозуміння, довіри та співробітництва між міліцією та громадянами.

Великий акцент Валерій Літвін зробив на проблемі наркоманії та звільненні правопорушників, які вчинили дрібні злочини. Саме люди арештовані та одразу випущені на волю скоюють багато злочинів. 85 правопорушень вчинені людьми, що знаходяться під слідством.

«Мерзота. Я інакше не можу назвати торгівців наркотиками. Це біда не тільки батьків і близьких, а всіх нас», - підкреслив начальник обласної міліції. Саме наркомани, в пошуках дози, скоюють крадіжки. За поточний рік викрили 1200 торговців наркотиками. Також генерал жорстко попередив підлеглих про наслідки поганого функціонування служби.

На засіданні колегії також був заслуханий звіт по боротьбі з корупцією. За даними наданої статистики викриття хабарництва відбулось у сферах земельних відносин (22%), бюджету (19%),охорони здоров'я (8%), освіти (7%) та ін.

Підводячи підсумки колегії, головний міліціонер області зазначив, що органи внутрішніх справ Херсонщини в цілому впоралися з виконанням поставлених завдань і це стало можливим завдяки змінам в роботі міліції, яка орієнтована на захисті прав та інтересів громадян, відмови від багаторічної практики гонитви за показниками.

Трохи згодом відбулось урочисте відкриття відділу міліції Таврійська. Урочисто перерізана червона стрічка та відділку подарована патрульна автівка марки «Тойота Пріус».

Друга частина розширеного засідання колегії УМВС пройшла у місті Нова Каховка, де відбулася робоча зустріч з представниками органів влади міста, педагогічних колективів та молоддю. Присутні обговорили два найважливіших питання: попередження втягнення дітей у наркозлочинність та профілактика дитячої злочинності загалом.

Спеціально для підлітків, яких у залі було чимало, продемонстрували фільм про згубні наслідки вживання наркотиків (до речі, Фредді Мерк'юрі помер від СНІДу, а не передозування, як вказали у фільмі, - авт.) Після чого діти подивилися відеоролик, у якому йдеться про переваги ведення здорового способу життя та роботу, яку проводить міліція Херсонщини з профілактики дитячої злочинності та безпритульності.

Новокаховчани також мали змогу відвідати виставку вогнепальної зброї, спецтехніки та автомототранспорту, які знаходяться на озброєнні в МВС.

Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Руслан Русаль розповів про заходи, які проводить міліція області з виявлення неповнолітніх, схильних до правопорушень.

Як зазначив начальник Управління МВС області Валерій Літвін, питання забезпечення безпеки підростаючого покоління, особливо попередження домашнього насилля, потребує більшої уваги з боку міліції та служб у справах дітей. Адже прояви насильства та жорстокості в сім'ї по відношенню до дитини виступають однією з передумов злочинності в суспільстві. Діти, які спостерігають за насильством у своїй сім'ї, у майбутньому можуть перенести негативний досвід у власне життя.

Після обговорення робочих питань, учасники колегії перейшли до заохочень. Валерій Літвін вручив ключі від 9-ти автомобілів «Тойота» патрульним. На завершення програми людей розважив вокальний ансамбль внутрішніх справ «Дженерал войс» та на вулиці було презентовано роботу працівників кінології та бійців «Беркут». Робота з службовими собаками та підготовка бійців вразила.

Здається, усе йде на краще. Але чи справді це так?..

Петро Вялков

Фото ССО УМВД

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон